יובל שדה: חודשה ישיבת הממשלה על התקציב
זה טעים וזהו: באחש לעצלנים
בשר טחון ואורז זה כל מה שאתם צריכים, רק שימו לב שיש לכם את התבלינים המדוייקים אז תצא לכם מנה מושלמת במיוחד לארוחת הצהריים
מצרכים:
- 1ק"ג אורז לבן נקי
- 1 ק"ג בשר בקר טחון
- 1/2 כוס שמן
- חבילת כוסברה/פטרוזיליה טחונה – אם יש לכם
- תבלינים: כף שטוחה מלח, כף כמון, כפית כורכום, כף וחצי אבקת מרק, כף גדושה אבקת בצל, חצי כפית פלפל שחור
אופן ההכנה:
- מטגנים את הבשר הטחון עם מעט שמן ומפוררים, מוסיפים את הירק ומאדים מעט
- מוסיפים מים רותחים עד למעל התכולה ומבשלים כ-20 דקוץ על אש גבוהה עד לקבלת צבע בהיר יותר.
- מוסיפים פנימה את האורז עם שמן ותבלינים ומערבבים היטב.
- מוסיפים מים רותחים לפי הצורך – כך שיהיו מעל כל התכולה – לריכוך האורז – ומבשלים על אש נמוכה כחצי שעה.
- אם יש צורך מוסיפים לבשל את האורז עם עוד מעט מים חמים עד לקבלת אורז רך אך לא דייסתי מדיי.
בהצלחה!!!
