מבזקים מבזקים +
תל אביב 23°c
באר שבע 22°c
חיפה 20°c
ירושלים 23°c
בית שמש 23°c
בני ברק 23°c
אשדוד 23°c
ט"ו כסלו התשפ"ו | 05.12.2025
תל אביב 23°c
באר שבע 22°c
חיפה 20°c
ירושלים 23°c
בית שמש 23°c
בני ברק 23°c
אשדוד 23°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

השיטה נחשפת: מפקד דרש 100 דוחות ביום לכל שוטר

הנחיה פנימית של מפקד מרחב אילת הציבה יעד כמותי של 100 דוחות תנועה ביום לכל שוטר | מפכ"ל המשטרה הורה לבדוק

השיטה נחשפת: מפקד דרש 100 דוחות ביום לכל שוטר
משטרת התנועה צילום: דוברות המשטרה

סערה נרשמה ביממה האחרונה במשטרת ישראל בעקבות הנחיה חריגה של מפקד מרחב אילת, נצ"מ אליהו שמול, אשר הורה לשוטריו לרשום 100 דוחות תנועה בגין היסח דעת מדי יום. המסר, שהועבר כעדכון מבצעי לשוטרי המרחב, עורר זעם רב וחשש מפני אכיפה בלתי הוגנת וניצול לרעה של סמכויות השוטרים בשטח.

בהתכתבות שהגיעה לידי אתר ynet, ניתן לראות כי הנחייתו של שמול נשלחה במסגרת הקמת כוח משימה ייעודי לפיקוח על עבירות תנועה. לאחר הצגת המהלך כמבצע ייעודי, הובא בסיום ההודעה משפט קצר וברור: "היעד היומי הוא 100 דוחות היסח דעת ביום!! מפקדים, היערכותכם בסידורי העבודה!". בהודעה משלימה אף צוין: "אפשרי ביותר... מחר נעשה שיחת ועידה ונסביר לגבי סוג הדוחות ואיך זה עובד. בגדול, מגיעים ליעד היומי והולכים".

דוברות המשטרה
אילוסטרציה | דוברות המשטרה

התגובה להנחיה לא איחרה לבוא, ובין ההתכתבויות הפנימיות הגיב אחד השוטרים: "ניתן בראש", כשהוא מצרף אייקונים של דגלי ישראל ואגרוף. 

גורמים בתוך המשטרה הביעו דאגה מהנחיות כאלה, שלדבריהם עלולות להוביל לשיקול דעת לקוי ולאכיפה שרירותית. אחד מהם אמר ל-ynet: "אם שוטר יודע שהוא צריך לחזור עם 100 דוחות, הוא לא בודק אם הייתה עבירה - הוא פשוט מחפש איך לסמן וי. זו לא אכיפה שנועדה לשמור על ביטחון הציבור אלא למלא טבלה במחוז".

בעקבות הפרסום, מפכ"ל המשטרה, רב ניצב דני לוי, הורה לערוך תחקיר מקיף על ההתנהלות. הבדיקה תבוצע על ידי קצין בכיר מאגף התנועה בדרגת תת ניצב. במטה הארצי הבהירו כי הצבת יעדים כמותיים מסוג זה נוגדת את המדיניות המוצהרת של הארגון, שלפיה אין להציב מכסות דוחות לשוטרים.

ממשטרת ישראל נמסר לynet: "בניגוד לנטען, לא ניתנה כל הנחייה למתן קנסות להצבת מכסות קנסות יומיות לצורך אכיפת תנועה. שוטרי מרחב אילת ימשיכו לפעול באכיפת תנועה, באופן מקצועי, במטרה לחזק את ביטחון התושבים הנורמטיביים בכבישים וברחובות העיר, לצמצם את תאונות הדרכים הגורמות לנפגעים רבים ולמנוע את הקטל בכבישים".

דוח תנועה קנס תחבורה משטרה

 צבע אדום

art