אור רביד: על פי עמותת אור ירוק, 141 בני אדם נהרגו בתאונות דרכים מתחילת שנת 2026. עו"ד יניב יעקב מנכ"ל העמותה: "ללא תכנית לאומית רב-שנתית תאונות הדרכים גובות קורבנות והמגמה השלילית חוזרת. במשרד התחבורה והבטיחות בדרכים הרימו ידיים במלחמה הזאת וכולנו משלמים את המחיר הכבד"
עורך סוכנות ידיעות גדולה מתלונן: "העיתונאים שלנו בעזה מאוד מאוד רעבים"
בעקבות דיווחים והצהרות גורמים באו"ם, על רעב חמור ברצועת עזה ועל תמותת הילדים העולה בעקבות כך, גורם ביטחוני בכיר בישראל טען אתמול כי אין רעב ברצועה
כריס אוטון, עורך המזרח התיכון של סוכנות הידיעות הצרפתית AFP, התארח היום (רביעי) בתוכנית "העולם היום" בכאן חדשות, וסיפר לאיתי שיקמן על מצב הרעב אצל העיתונאים הפלסטינים בעזה, השייכים לסוכנות הידיעות.
"מצב העיתונאים שלנו בעזה נעשה חמור, הם מתחילים להישבר", אמר אוטון. "אי אפשר להכליל, לכל אחד יש סיפור אישי שונה, אבל באופן כללי - נראה שהם הגיעו לנקודת שבר. הרעב מתיש ושואב את הכוחות מהעיתונאים, שמעבירים את הימים במציאת מזון עבור משפחתם".
"יש מחסור במזון בחנויות, וגם המזון שקיים - נמכר במחירים גבוהים. אין כמעט מוניות ומכוניות בעזה. אתמול, אחד הכתבים שלנו הלך 25 קילומטרים ברגל, להערכתו, כדי לצלם כמה תמונות. הוא צעד בין הריסות, בדרכים לא סלולות, בחום כבד ונשא את כל הציוד עליו".
בעקבות דיווחים והצהרות גורמים באו"ם, על רעב חמור ברצועת עזה ועל תמותת הילדים העולה בעקבות כך, גורם ביטחוני בכיר בישראל טען כי אין רעב ברצועה, חמאס מפיץ שקרים והעולם מאמין לשקרים.
לדבריו, יש ירידה בכמות הסחורה שנכנסת לרצועה, אבל אין רע: "חלק מהילדים עם מחלות רקע, בעיות תזונה ובעיות בריאות אחרות", טען. עוד אמר שיש כיום 950 משאיות סיוע שממתינות במעברים ובהן מוצרים שמספיקים לשבועיים וחצי.
