מבזקים מבזקים +
תל אביב 16°c
באר שבע 19°c
חיפה 18°c
ירושלים 16°c
בית שמש 16°c
בני ברק 16°c
אשדוד 16°c
ט"ו כסלו התשפ"ו | 05.12.2025
תל אביב 16°c
באר שבע 19°c
חיפה 18°c
ירושלים 16°c
בית שמש 16°c
בני ברק 16°c
אשדוד 16°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

אפל התריעה: אייפונים באיראן נפרצו על ידי רוגלה ממשלתית

דו"ח חדש מגלה שאפל שלחה התרעות למשתמשים איראנים שנפלו קורבן למתקפות רוגלה | חשד כבד למעורבות של הרשויות בטהרן

אפל התריעה: אייפונים באיראן נפרצו על ידי רוגלה ממשלתית
אפל, איראן צילום: Ideogram

סוכנות בלומברג חשפה כי חברת אפל שלחה התרעות למשתמשים באיראן כבר באפריל האחרון, עוד בטרם החלה המלחמה עם ישראל, לאחר שזיהתה שמכשירי האייפון שלהם היו יעד למתקפה מתקדמת בדרגה ממשלתית. ע"פ הפרסום בחדשות 12, ההתרעות נשלחו למספר יחידים באיראן ומחוצה לה, בהם מתנגדי משטר ובני משפחותיהם.

לפי דיווח שפורסם ביום שלישי על ידי קבוצת מיאן, ארגון זכויות דיגיטליות המתמקד באיראן, מדובר בשלושה מקרים של מתקפת רוגלה - שניים על משתמשים בתוך איראן ואחד על אדם מחוץ לגבולותיה. על פי הארגון, שניים מהנפגעים משתייכים למשפחה מוכרת של מתנגדי הרפובליקה האסלאמית, שקרובי משפחה שלה הוצאו בעבר להורג בשל פעילותם הפוליטית.

Ideogram
חנות אפל | Ideogram

אמיר ראשידי, מנהל תחום זכויות דיגיטליות ואבטחת מידע בקבוצת מיאן, העריך כי מדובר רק בתחילתו של גל תקיפות רחב יותר. לדבריו, "הקורבנות אינם בעלי היסטוריה של נסיעות לחו"ל, ולכן קשה לחשוב על גורם אחר פרט לאיראן שעומד מאחורי התקיפות הללו". ראשידי הוסיף כי יש צורך בחקירה עמוקה כדי לקבוע בוודאות את מקור הרוגלה, אך הצביע על אינדיקציות ברורות למעורבות איראנית.

חוקר הסייבר מיד קשפי, מייסד חברת האבטחה DarkCell, סיפר כי ליווה שניים מהקורבנות בשלבים ראשוניים של בדיקה פורנזית, אך לא הצליח לאמת את זהות החברה שעמדה מאחורי הרוגלה. חלק מהנפגעים העדיפו להפסיק את ההליך בשל רגישות הנושא ולחץ אישי כבד. לדבריו, "רוב הקורבנות נבהלו ונעלמו מיד לאחר שהוסבר להם מצבם. אחד מהם אף דיווח על התרעה נוספת בהמשך השנה".

הרוגלה שנעשה בה שימוש מזכירה כלים מתקדמים מסוג "רוגלה מסחרית" או "רוגלה שכירה", כמו פגסוס של קבוצת NSO הישראלית או גרפיט של חברת פראיטון. כלים אלו נועדו במקור לשימוש ממשלתי בלבד, אך פעמים רבות נרשמה זליגה לשימוש לרעה במדינות רבות, בהן הודו, אל סלבדור ותאילנד.

לפי עמוד התמיכה של אפל, החברה שלחה מאז 2021 התרעות למשתמשים ביותר מ-150 מדינות, אך אינה חושפת את שמות המדינות או מספר האנשים שהוזהרו. אפל המליצה לנפגעים לפנות לארגון AccessNow, שמפעיל קו סיוע חובק עולם לאיתור מתקפות רוגלה, אך לא הגיבה לפניית כלי תקשורת אמריקאיים בנוגע להתרעות שנשלחו לאיראנים.

אפל (Apple) איראן

 צבע אדום

art