יובל שדה: חודשה ישיבת הממשלה על התקציב
פלפלים ממולאים – בטעם שקשה להעתיק
כשקבענו כמה אחיות להגיע אחרי העבודה לארוחת צהריים משותפת אצל אחותינו הקטנה, לא עמדנו בריח המשכר מייד בכניסה לבית, והטעם, אמאל'ה, אז הבאתי לכם מתכון מדוייק
מצרכים:
- 8 פלפלים אדומים גדולים
- 3 כוסות אורז
- 1/2 ק"ג בשר בקר טחון
- 4 כפות רסק עגבניות
- 1/2 כוס רכז רימונים
- 3 כפות סילאן
- צרור עלי נענע קצוצים
- צרור פטרוזיליה קצוצה
- 1 בצל גדול
- כוס צימוקים
- תבלינים לממולאים: כף מלח, 1/2 כפית פלפל, תבלין ראס אל חנות/שווארמה
- תבלינים לרוטב : כף וחצי פפריקה, כף גדושה כמון, כף מלח, כפית פלפל, רכז רימונים, 2 כפות רסק עגבניו
- שמן קנולה
אופן ההכנה:
- קוצצים ומטגנים את הבצל עד להזהבה.
- בקערה מערבבים יחד: את הבצל המטוגן, אורז, בשר טחון, נענע, צימוקים, רכז רימונים, רסק עגבניות וסילאן וכן את תערובת התבלינים.
- פותחים את הפלפלים ומנקים אותם היטב, (שומרים את הראשים) ממלאים בתעורבת האורז והבשר וסוגרים (אפשר להעזר בקיסם).
- מניחים את הפלפלים בסיר בצורה מסודרת וממלאים את הסיר במים חמים עד לגובה הפלפלים מוסיפים תיבול ומזלפים שמן מעל הכל, (כ-1/2 כוס) סוגרים ומבשלים יחד כ-45 דקות על אש בינונית.
