מבזקים מבזקים +
תל אביב 16°c
באר שבע 19°c
חיפה 18°c
ירושלים 16°c
בית שמש 16°c
בני ברק 16°c
אשדוד 16°c
ט"ו כסלו התשפ"ו | 05.12.2025
תל אביב 16°c
באר שבע 19°c
חיפה 18°c
ירושלים 16°c
בית שמש 16°c
בני ברק 16°c
אשדוד 16°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

השופט כבוב עצר את הריסת ביתו של השייח המסית, שהעניק לו תעודת הוקרה

חשד לניגוד עניינים: השופט חאלד כבוב עיכב את הריסת ביתו של המופתי עכרימה סברי, שהעניק לו תעודת הוקרה לפני מספר שנים

השופט כבוב עצר את הריסת ביתו של השייח המסית, שהעניק לו תעודת הוקרה
השופט חאלד כבוב צילום: Flash90

שופט בית המשפט העליון חאלד כבוב הורה על צו עיכוב ביצוע להריסת ביתו הלא חוקי של המופתי המסית עכרימה סברי – כך פורסם היום (חמישי) באתר 'הקול היהודי'. לפי הדיווח, סברי העניק בעבר לשופט כבוב תעודת הוקרה, והאתר טוען כי מדובר בניגוד עניינים חמור.

ההליך המשפטי עוסק במבנה בלתי חוקי שבו מתגורר סברי. לאחר שבית המשפט המחוזי בירושלים דחה את ערעור הדיירים והורה על הריסת הבניין, הוגשה בקשת רשות ערעור לבית המשפט העליון, בצירוף בקשה לעכב את ביצוע ההריסה עד להכרעה בבקשה.

השופט כבוב, שנדרש לעניין, קיבל את הבקשה והורה על עיכוב ההריסה לעת עתה. באתר 'הקול היהודי' מתחו ביקורת נוקבת על ההחלטה, וטענו כי עצם הקשר שבין כבוב לסברי – בדמות תעודת ההוקרה – מחייב את פסילתו מלדון בתיק.

סברי ידוע כמי שמסית במשך שנים לרצח יהודים, הביע תמיכה בפיגועי התאבדות והשתתף בכנסי יום אל קודס האיראני.

עכרמה סברי חאלד כבוב בית המשפט העליון

 צבע אדום

art