דבר תורה מאת הרב ינון אמרוסי, פרשת מטות מסעי צילום: באדיבות המצלם
09:17 עמית סגל: ערוץ תוצאות האמת בטלגרם עודכן 28/10/2026 09:09:17 כ-60.2% מהקולות נספרו (478,371 קולות נוספו) הליכוד - 28 (1+) ישר - 21 הרשימה המשותפת - 12 ביחד - 11 הדמוקרטים - 8 (1-) יהדות התורה - 8 (1-) ישראל ביתנו - 8 ש”ס - 7 עוצמה יהודית - 7 (1+) הציונות הדתית וזהות - 6 רע”ם - 4, 3.43% לא עוברות: המילואימניקים והכלכלית - 2.67% עמך ישראל - 1.64% תמונת הגושים: הקואליציה הנוכחית - 56 גוש השינוי - 48 הרשימה המשותפת - 12 רע”ם - 4
09:14 עומסים הבוקר בנתב"ג בעמדות הצ'ק אין: עשרות אלפי ישראלים שבים לחו"ל מאוכזבים אחרי שכשלו להחליף את נתניהו
09:09 נדים קוטייך, עיתונאי לבנוני שיושב באיחוד האמירויות, על הבחירות בישראל: "נתניהו השיג אחת מניצחונותיו הגדולים ביותר בחייו הפוליטיים, גם אם לא זכה ב-61 מושבים. הבחירות היו סביב גורלו האישי. הוא יצא מהן כמנהיג המפלגה הפוליטית הגדולה ביותר בישראל". התוצאה הראשונה: "תקיפת איראן היא כעת עניין של ימים ספורים."
09:04 רן בוקר: רייטינג הדקה של שידור המדגמים - כלומר הרגע שבו שודר המדגם בכל ערוץ: ערוץ 12: 30.6% ערוץ 14: 17% ערוץ 11: 8.1% ערוץ 13: 8% איי 24: 1.5%
08:57 111 ארנקים חשודים שהצטברו מעל 180,000 דולר לנתניהו אמש בפולימרקט. כולם נוצרו ביום הבחירות. אפס היסטוריית מסחר. הימרו רק על עמדה אחת: נתניהו מנצח. רווח פוטנציאלי מעל 735,000 דולר.
08:53 דיווח ברויטרס: חברת טכנולוגיה ישראלית חשודה שהשתמשה בפרסומות ברשת כדי לעקוב אחר משתמשי שירות האינטרנט הלווייני סטארלינק של אילון מאסק
08:53 לפי הדיווח, חברת Discover-Tech הישראלית השקיעה משאבים רבים ברכישת שטחי פרסום המיועדים למשתמשי סטארלינק ביותר מ-100 מדינות, ככל הנראה במטרה לאתר את מיקומם ולעקוב אחר פעילותם ברשת
08:52 המהפך המסתמן במגזר החרדי: יהדות התורה בדרך לעקוף את ש"ס. הרשקוביץ: התוצאות עשויות לערער את מעמדו של אריה דרעי ככתובת המרכזית של החרדים מול נתניהו. במקביל, יעקב אשר עשוי להתחזק במגעים מול גוש השינוי.
08:51 אבו עלי אקספרס: לולה דה סילבה, מנהיג השמאל בברזיל (ואנטי ישראלי מובהק וקולני), שניצח בבחירות לועג לבולסנארו על כך שנמלט לארה"ב : עבור משפחת בולסונארו, ברזיל היא המולדת השנייה. המולדת הראשונה שלהם היא ליקוק מגפיים בארצות הברית, כפי שהם רגילים לעשות. ## אזכיר כי אביו של פלאביו בולסונארו, ז'איר, בן ה71, שהיה נשיא ברזיל מטעם הימין מרצה עונש מאסר בברזיל אחרי שהורשע על ידי בית המשפט העליון במדינה ב"ניסיון הפיכה" אחרי תוצאות הבחירות של 2022 בהן זכה לולה.
08:41 ארי קלמן: נתון מעניין: אחת הצניחות המשמעותיות של ש״ס, זה בביתר עלית, שם הוחלף יו״ר סיעה מוצלח ואהוב הנמנה על ש״ס המקורית בנציג ׳מרביצי׳ המנותק ממצביעיה הטבעיים של התנועה.
08:39 טוביה יגלניק: בבני ברק, העיר הגדולה והמרכזית אחרי ספירת רוב הקלפיות: "הציבור החרדי" עם 509 קולות בלבד גם שם מתחת לכולם. איזו קריסה.
08:38 ברק רביד אמש לאחר פרסום המדגמים ברשת CNN: “מדובר בתבוסה לנתניהו, הציבור הישראלי הצביע אי-אמון בקואליציית הימין הקיצוני של נתניהו”.
08:37 אבו עלי אקספרס: הנשיא טראמפ רומז כי משהו יקרה באיראן בטווח הקרוב: "לגבי איראן - אתם תראו בעוד כשבועיים, ברשותכם."
08:35 טוביה יגלניק: בעיר מודיעין עילית החרדית: מפלגת הציבור החרדי מקבלת בינתיים 0.32% מהקולות בלבד בן גביר לעומתם קיבל פי חמישה בעיר (והוא לא מפלגה חרדית) גם הליכוד וסמוטריץ' קיבלו יותר מהם. זה מדהים
08:32 עמית סגל: תבוסת גוש השינוי והזינוק הערבי מגדילים את הסיכוי לפוליטיקה אחרת מדגמי אמש שידרו מסר אחד: נתניהו הפסיד, אבל לא ברור מי בצד השני ניצח. להלן עדכון עם זרימת תוצאות האמת: נתניהו טרם ניצח, אבל גוש השינוי הובס. אני מסקר פוליטיקה מאז תחילת המאה. מעולם לא ראיתי מחנה שהתארגן לבחירות באופן כל כך מופתי, כל כך מאורגן, כל כך אנרגטי כמו גוש השינוי. הסכמי עודפים למופת, מערך טיסות מחו״ל שלא היה כמותו. זה נגמר לפי ספירת תוצאות האמת פחות או יותר באותו מספר מנדטים כמו בבחירות הקודמות. הדמוגרפיה הביסה את האנרגיה, וגם המסר התברר בעייתי וכושל. הציבור לא השתכנע שהמלחמה הייתה ניצחון מוחלט אבל גם סירב לקנות את הטענה שהיא כישלון מוחלט. הוא סלד מההשתמטות החרדית מהשירות הצבאי, אבל לא סבר שהפתרון הוא ממשלת מיעוט שנשענת על סרבנים ואנטי ציונים. הוא נגעל משירת ״בשלטון הציונים אין אנו מאמינים״ אבל הזדעזע משירת ״בילאדי בילאדי״ במטה המשותפת אתמול. מצבו של נתניהו השתנה תכלית השינוי בין סגירת המדגמים ובין גילוי תוצאות האמת. אמש היה ברור שיו״ר הכנסת יודח, שבכל מקרה תוקם ממשלת מיעוט בראשות איזנקוט. כעת, על פי הקריטריונים שקבע איזנקוט עצמו, אבדה הלגיטימציה שלו להקים ממשלה כזו. הם יזדקקו לתמיכה אקטיבית של המשותפת כדי להקים אותה, וזה נראה חסר תוחלת וחסר טעם. אין שום סיכוי בישראל של אחרי שבעה באוקטובר שבקואליציה אחת יישבו לאורך זמן שישה בני משפחה מדרגה ראשונה של נרצחים בידי חמאס עם חברי כנסת שמסבירים שמדובר בכלל בארגון צדקה. ולכן, כמו משה דיין בשעתו עם הערבים, נתניהו למעשה אמר לפנות בוקר למחנה השינוי: זה הטלפון שלי, אתם מוזמנים להתקשר. ליברמן, בנט ואיזנקוט מועמדים עכשיו בדילמה מהגיהנום: ללכת לעוד בחירות שאליהן כבר לא ינהרו הישראלים מחו״ל, לנסות לחבור לגוש נתניהו בתנאים קשים ונגד התחייבויות בחירות, או להתחנן לרע״מ ולמשותפת שיכורות הניצחון. והערה אחרונה: במשך בחירות שלמות חיפשנו את הגוש השלישי, גוש האחדות. היו שם גנץ וארדן, וינטר וזליכה, טרופר ומי זוכר מי עוד. כולם קרסו, התאדו או נעלמו. והנה, מסתבר שאולי גוש האחדות היה בכלל המפלגות הערביות: ההצבעה ההיסטרית וההיסטורית שלהם בשיעורים שעוד ידרשו בדיקה מעמיקה ריסקה את חלומות שני הצדדים ל-61. היא הזכירה ליהודים משני הצדדים שאולי, בכל זאת, הם יצטרכו ללמוד אחרי שנים של פילוג לשבת ביחד.
08:31 אסף רוזנצוייג: בעקבות האירוע הכריזו הרשויות בסרביה על העלאת רמת הכוננות מפני טרור לדרגה הגבוהה ביותר. סגן ראש הממשלה ושר הפנים בממשלת המעבר, איביצה דאצ'יץ', מסר כי שירותי הביטחון עקבו אחר החשוד עוד לפני הפיגוע. לדבריו, על פי המידע שנאסף עד כה, התוקף היה מוכר לרשויות כמי שמזוהה עם ארגון הטרור דאעש
08:28 עימות סוער באולפן חדשות 12 סביב חוק הגיוס: ישי כהן טען כי המפלגות שהפכו את גיוס החרדים לנושא המרכזי בקמפיין לא התחזקו בקלפי. “ליברמן עם 7 מנדטים, בנט עם 12 והנדל עם אפס. מי שלקח את סוגיית הגיוס נפל”
08:22 אסף רוזנצוייג: רשות ההגירה של ארגנטינה הודיעה כי פלאביו בולסונארו נכנס אמש למדינה עם בנות משפחתו באופן חוקי ועם מסמכים תקפים, ותוך זמן קצר המריא משם לעיר גויאקיל באקוודור.