מבזקים מבזקים +
תל אביב 14°c
באר שבע 17°c
חיפה 19°c
ירושלים 14°c
בית שמש 14°c
בני ברק 14°c
אשדוד 14°c
ט"ו כסלו התשפ"ו | 05.12.2025
תל אביב 14°c
באר שבע 17°c
חיפה 19°c
ירושלים 14°c
בית שמש 14°c
בני ברק 14°c
אשדוד 14°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

אורז סלק עם גזר ועדשים – כזה שלא אוכלים כל יום…

אורז מופלא, רך עם צבע משגע וכל כך מגרה שלא יוכלו לעמוד בפניו!

אורז סלק עם גזר ועדשים – כזה שלא אוכלים כל יום…
אורז סלק עם גזר ועדשים צילום: חגית אור

מצרכים:

  • 4 כוסות אורז לבן
  • 2 סלק בינוני חצי מבושל
  • 3 גזרים
  • 1 בצל
  • כוס פטרוזיליה קצוצה
  • 1/2 כוס כוסברה קצוצה
  • כוס וחצי עדשים מושרים
  • 1/2 כוס שמן
  • תבלינים: 2 כפות מלח. כפית שטוחה פלפל שחור. כף כורכום. כך אבקת מרק.

אופן ההכנה:

  1. קוצצים את הבצל ומטגנים עד להזהבה עם מעט שמן.
  2. קוצצים את הגזר והסלק לקוביות ומוסיפים לבצל. מטגנים מספר דקות.
  3. מוסיפים את העדשים ולאחר מכן מוסיפים מייד קומקום מים רותחים.
  4. מתבלים ומוסיפים את הירק הקצוץ ומבשלים כ- 25 דקות.
  5. מוסיפים פנימה את האורז וחצי כוס שמן. מוודאים שיש כמות מים חמים שמכסה את כל התכולה.
  6. ממשיכים לבשל על אש גבוהה ללא מכסה כ- 10 דקות ולאחר מכן מורידים לאש בינונית ומבשלים ללא מכסה כ- 15 דקות.
  7. סוגרים את הסיר וממשיכים לבשל עד לאידוי הנוזלים וקבלת אורז רך, צהוב ועשיר.

בתיאבון!

 

 צבע אדום

art