וושינגטון: רשות ההגירה והמכס של ארה"ב (ICE) הודיעה על מעצרם של מספר אזרחים אפגנים, שהיגרו לארה"ב על ידי ממשל ביידן במהלך מבצע "ברוכים הבאים לבעלות הברית".
הבחור שניצל מהפיגוע ביוזמה לספר תורה לזכרו של טוביהל'ה הי"ד
הילד הקדוש והטהור יהושע אהרן טוביה שמחה הי"ד נרצח באוטובוס קו 291 שעשה את דרכו מביתר עילית לירושלים. אחד הבחורים שניצול ולומד בישיבה הגדולה "כלל חסידי" ביתר שם מלמד אביו של טוביה הי"ד החל ביוזמה לכתיבת ספר תורה. הסיפור המלא וגלריה ממעמד כתיבת האותיות
מעמד נרגש לציון "תחילת כתיבת ספר תורה" בישיבה הגדולה "כלל חסידי" ביתר נערך לזכרו של הילד היקר הקדוש יהושע אהרן טוביה שמחה הי"ד שחייו הקצרים נגדעו באכזריות בפיגוע הטרור הנתעב בחודש כסלו על אם הדרך בשובו משמחה משפחתית בביתר.
טוביהל'ה, בנו של ראש ומייסד הישיבה, הרה"ג ר' דוד זושא שמחה שליט"א, היה נער רך חדור שאיפות ועוד בטרם הספיק הפרח לפרוח במלואו, עלתה נשמתו הטהורה בסערה השמימה על קידוש השם, מותירה חלל עצום וכאב בל יתואר.
המעמד התקיים בראשות ראש הישיבה הגרמ"מ שפרן ורבני העיר, ובהשתתפות צוות הישיבה ותלמידיה שיחיו, ידידים ובני משפחה קרובים.
במהלך המעמד נשמעו דברי תורה מענין המאורע, נאמרו מילים של זכרון והתעוררות היוצאים מן הלב וספוגות בצער ובגעגוע. ראשית, נשא דברים המנהל הרוחני הרה"ג ר' דוד שיינברגר ולאחמ"כ נשמעו דברים נוקבים מהאב השכול הרה"ג רבי דוד זושא שמחה, במרכז המעמד נשמע דבר ראש הישיבה הגאון רבי מנדל שפרן, נוסף על השיעור השבועי בספר שפת אמת שנוסד ונמסר על ידי ראש הישיבה בקביעות בהיכל הישיבה לעילוי נשמת הילד הקדוש.
לאחר מכן, נכתבו ברטט האותיות הראשונות בספר התורה על ידי ראש הישיבה ושאר המשתתפים, ועין לא נותרה יבשה.
עם תחושת הרוממות והאמונה ששררה באויר, הדהד בחלל ההיכל הכאב הבלתי נתפס על הילד שבחזרתו משמחה ומריקודים של מצוה באותו המקום, לפתע נלקח למרומים בחטף. כל הנוכחים חשו כי הנה כתיבת ספר התורה מהווה נחמה פורתא והנצחה ראויה לנער הקדוש טוביה הי"ד שבחייו הקצרים דבוק היה בתורה בכל נימי נפשו ואין זכר סמלי עבורו יותר מספר תורה שיוכנס לישיבה שתשא את שמו הטהור ובו יונצח זכרו בעולם.
הפרוייקט של כתיבת ספר התורה הוא פרי יוזמתו של בחור חשוב ויקר, אשר שהה אף הוא באוטובוס הדמים באותו לילה מר ונמהר, וניצל בחסדי שמים כאשר קליע שפשף את מצחו. הוא רואה בכך שליחות ודרך להנציח את טוביה הי"ד, ולהפוך את הכאב העצום להמשכיות וזכרון קדוש.
הצלם שלומי טריכטר מגיש גלריה
























