מבזקים מבזקים +
תל אביב 14°c
באר שבע 17°c
חיפה 19°c
ירושלים 14°c
בית שמש 14°c
בני ברק 14°c
אשדוד 14°c
ט"ו כסלו התשפ"ו | 05.12.2025
תל אביב 14°c
באר שבע 17°c
חיפה 19°c
ירושלים 14°c
בית שמש 14°c
בני ברק 14°c
אשדוד 14°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

לא תפסיקו לאכול: מתכון לסושי בייגלה לוטוס נדיר

מחפשים קינוח קל להכנה, מרשים במראהו ובעיקר – ממכר בטעמו? הכירו את סושי בייגלה לוטוס נדיר, השילוב בין מתיקות הלוטוס העשירה, קראנצ'יות הבייגלה והשמנת המתוקה יוצר חוויה בלתי נשכחת. המתכון הזה מושלם לאירוח או סתם לפינוק מתוק ומהיר, ואין צורך באפייה!

לא תפסיקו לאכול: מתכון לסושי בייגלה לוטוס נדיר
סושי בייגלה לוטוס נדיר צילום: אסתי

מתכון לסושי בייגלה לוטוס נדיר / אסתי

המצרכים לסושי בייגלה לוטוס נדיר:

כוס מדידה: לפי כוס ח"פ קרטון סטנדרטית

לסושי:

  • ½ כוס שמנת מתוקה (רגילה או צמחית)
  • 3 כפות ממרח לוטוס
  • 2 כוסות שברי עוגיות לוטוס
  • ½ כוס שברי בייגלה
  • 2 כפות קוקוס טחון (לא חובה)

לציפוי:

  • קוקוס טחון

אופן ההכנה לסושי בייגלה לוטוס נדיר:

  1. בכלי מתאים לחימום, מחממים את השמנת המתוקה במיקרוגל למשך 30-60 שניות בפולסים (עד שתהיה חמה אך לא רותחת).
  2. מוסיפים לשמנת החמה את ממרח הלוטוס ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת חלקה ואחידה.
  3. מקפלים פנימה את שברי עוגיות הלוטוס ושברי הבייגלה. אם בחרתם להוסיף קוקוס לתערובת עצמה, זה הזמן להוסיף כף אחת. מערבבים בעדינות עד שכל השברים מצופים היטב.
  4. פורשים נייר אפייה על משטח עבודה. מעבירים את התערובת לנייר האפייה ויוצרים ממנה "נקניק" מהודק ואחיד.
  5. מפזרים את הקוקוס הטחון על גבי נייר אפייה נפרד, ומגלגלים את נקניק הסושי בתוכו עד שהוא מצופה מכל הכיוונים.
  6. מעבירים את נקניק הסושי למקפיא לשעתיים לפחות, עד להתייצבות מלאה
  7. לפני ההגשה, חותכים את נקניק הסושי לפרוסות בעובי של כ-2-3 ס"מ.
  8. מומלץ להגיש קפוא וליהנות מביס מתוק וקראנצ'י!

בהצלחה רבה ובתיאבון!

לוטוס קינוח מתכון חלבי מתכון לקינוח חלבי

 צבע אדום

art