עמית סגל: זמיר החליט אתמול לקדם את גיטלמן, מראשי תנועת אחים לנשק, שהיה חלק ממהלך הסרבנות והודיע ש״לא ישרת בדיקטטורה״. גיטלמן אמור להיות תת אלוף במפקדת זרוע היבשה.
קחו ותקבלו כוח: עוגת קפה עם דבש ואגוזים | מירב מלכה
עוגה טובה ומשובחת עם שכבת אגוזים מפתיעה בתחתית בטעמי קפה וסוכר חום
המצרכים:
- 5 ביצים
- ½ כוס סוכר
- ½ כוס דבש
- 1 כוס שמן
- 2 כפות נס קפה
- כוס וחצי קמח
- 1 אבקת אפיה
- 2 כפות אינסטנט פודינג וניל
- כוס אגוזים גרוסים דק.
לתחתית העוגה:
- חצי כוס אגוזים גרוסים עבה
- 2 כפות סוכר חום.
- 1/4 כפית קינמון
אחרי האפיה: דבש / מייפל
אופן ההכנה:
- מפרידים ומקציפים את החלבונים עם הסוכר לקצף יציב.
- עוצרים את המיקסר להוסיף לפי הסדר את המצרכים הנוזליים ואת החלמונים
- את 2 כפות הקפה יש לערבב עם 1/4 כוס מים רותחים ולשפוך לבלילה.
- מוסיפים מעל את המצרכים היבשים ומערבבים
- מערבבים את החומרים לתחתית התבנית:
- חצי כוס אגוזים גרוסים עבה 2 כפות סוכר חום + רבע כפית קינמון
- מערבבים ושופכים בתחתית התבנית.
- מעל התחתית שופכים את הבלילה ומכניסים לתנור.
- אופים בחום של 180 מעלות למשך 40 דקות.
- לסיום מזלפים מעל העוגה דבש/מייפל.
בהצלחה!!
