מבזקים מבזקים +
תל אביב 23°c
באר שבע 22°c
חיפה 20°c
ירושלים 23°c
בית שמש 23°c
בני ברק 23°c
אשדוד 23°c
ט"ו כסלו התשפ"ו | 05.12.2025
תל אביב 23°c
באר שבע 22°c
חיפה 20°c
ירושלים 23°c
בית שמש 23°c
בני ברק 23°c
אשדוד 23°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

טרגדיה בחסידות: אברך צעיר נפטר יומיים אחרי יום הולדתו

האברך היקר והחשוב הרה"ח ר' משה שיינפיל ז"ל מחשובי האברכים בחסידות פינסק קרלין הלך לעולמו והוא בן 43 בפטירתו. הלוויתו תתקיים הערב

טרגדיה בחסידות: אברך צעיר נפטר יומיים אחרי יום הולדתו
המנוח בתפילה בציון ר' אלימלך מליז'ענסק צילום: באדיבות המצלם

ברוך דיין האמת: מבית החולים 'הדסה עין כרם' בירושלים מגיעה הידיעה המעציבה על פטירתו של האברך היקר והחשוב הרה"ח ר' משה שיינפיל ז"ל, מחשובי האברכים דחסידי פינסק קרלין והוא בן 43 בפטירתו לאחר שרק בשבת האחרונה ציין את יום הולדתו.

בליל שבת סבל מקשיי נשימה ובשבת בבוקר, כתוצאה מנפילת סוכר התמוטט בבית החולים, שם עבר החייאה ומאז מצבו הידרדר, עד שהיום לפנות ערב השיב את נשמתו ליוצרה למגינת כל לב. 

לחצו כאן לתרומה למשפחה>>>

המנוח ז"ל נולד בירושלים בא' אב תשמ"ב בירושלים לאביו הרה"ח רבי יעקב זאב שיינפיל ז"ל, נכדו של הרב הצדיק רבי ישעיה טוסק שיינפיל ז"ל. ולאמו מרת שושנה רות שתחי'. 

בבחרותו למד בישיבת פינסק קרלין, ובהגיעו לפרקו נשא את רעייתו שתחי' בתו של הרה"ח רבי נחמן חנון שליט"א. 

היה אברך יקר היקרים שהאיר פנים לכל אדם והיה דבוק בלו"נ במורו ורבו האדמו"ר מפינסק קרלין. 

השאיר אחריו את רעייתו שתחי' וחמשת בנותיו כשהגדולה בת 11 וחצי, והקטנה רק בת חצי שנה. אחיו, הרה"ח ר' יוסל, מחסידי פינסק קרלין, חידש את ניגוני החסידות והוציאם על גבי דיסקים.

מסע הלוויה הערב (שני) בשעה 22:30 מבית הלויות שמגר בירושלים דרך ביהמ"ד פינסק קרלין שכונת בית ישראל להר הזיתים שם ייטמן. 

השבעה בבית אמו תחי' ברחוב חכמי לובלין 13 שכונת בית ישראל ירושלים.

תהא נשמתו צרורה בצרור החיים.

לחצו כאן לתרומה למשפחה>>>

פינסק קרלין

 צבע אדום

art