מבזקים מבזקים +
תל אביב 16°c
באר שבע 19°c
חיפה 18°c
ירושלים 16°c
בית שמש 16°c
בני ברק 16°c
אשדוד 16°c
ט"ו כסלו התשפ"ו | 05.12.2025
תל אביב 16°c
באר שבע 19°c
חיפה 18°c
ירושלים 16°c
בית שמש 16°c
בני ברק 16°c
אשדוד 16°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

אלפחורס קל להכנה וקוצר מחמאות (עם טיפים חשובים)

עוגיות אלפחורס הן תענוג אמיתי ואם אפשר להכין אותן בלי להסתבך יותר דמיי אז למה לא? תפשילו שרוולים וספרו לנו איך יצא :)

אלפחורס קל להכנה וקוצר מחמאות (עם טיפים חשובים)
אלפחורס צילום: שאטרסטוק

מצרכים:

  • כוס קמח
  • אבקת אפיה
  • 3/4 כוס קורנפלור
  • 100 גרם חמאה רכה
  • 1/3 כוס סוכר
  • 2 חלמונים
  • כפית תמצית וניל
  • 2 כפות חלב

לאחר האפיה: 

  • ממרח ריבת חלב
  • קוקוס לציפוי

אופן ההכנה:

  1. במיקסר מערבבים את החמאה עם הסוכר ומוסיפים את החלמונים.
  2. ממשיכים לערבב ומוסיפים פנימה את כל מוצרים אחד אחרי השני
  3. לאחר שנוצר בצק רך מעבירים אותו למשטח בעבודה, אם הוא רך מדיי, מקמחים אותו ולשים מעט עד לקבלת בצק רך מאד אך נוח לרידוד.
  4. מרדדים וקורצים עיגולים
  5. טיפ: יש לחמם את התנור מראש לחום של 170 מעלות ולא לאפות את העוגיות יותר מ -10 דקות
  6. הן צריכות לצאת יבשות אך לבנות לחלוטין.
  7. אופים את העיגולים ומוצאים להתקררות.
  8. לאחר מכן מורחים על חצי מהם ריבת חלב וסוגרים בעזרת עיגול ריק.
  9. מגלגלים בקוקוס ושומרים בקופסא סגורה במקרר

תהנו!

 

הנה כמה טיפים שווים: 

  • כדאי לשים לב שריבת החלב תהיה סמיכה ולא דלילה, אחרת היא תנטוף לכם מהעוגיה. 
  • אפשר להמיר את החמאה במרגרינה או במחמאה בלבד. 
  • יש להוציא את החמאה כשעה לפני ההכנה מהמקרר כדי שתהיה רכה באופן הנכון. 

 צבע אדום

art