מבזקים מבזקים +
תל אביב 19°c
באר שבע 21°c
חיפה 19°c
ירושלים 19°c
בית שמש 19°c
בני ברק 19°c
אשדוד 19°c
ט"ו כסלו התשפ"ו | 05.12.2025
תל אביב 19°c
באר שבע 21°c
חיפה 19°c
ירושלים 19°c
בית שמש 19°c
בני ברק 19°c
אשדוד 19°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

קצין איטלקי ליהודי שהותקף: "תגיד לנתניהו להפסיק"

"רמסו אותי, בעטו בי ברגליים ובבטן", סיפר "כשקמתי, מישהו חזק הצמיד אותי לקיר וניסה להכות אותי. ברגע הזה הבנתי שאני לא רואה את הבן שלי"

קצין איטלקי ליהודי שהותקף: "תגיד לנתניהו להפסיק"
משטרת איטליה, אילוסטרציה צילום: Pixabay

אזרח צרפתי יהודי, הותקף בסוף השבוע האחרון לעיני ילדיו בני ה-6 וה-12 במהלך עצירה בתחנת רענון בכביש מהיר באיטליה. האב, הגיש תלונה במשטרה, וסיפר לתקשורת המקומית כי השוטר שלקח את עדותו הגיב "תגיד לבנימין נתניהו להפסיק להפציץ את עזה".

האירוע התרחש כאשר האב עצר עם ילדיו באזור מנוחה. האב, סיפר לערוץ הצרפתי CNEWS, כי כ-20 אנשים הקיפו אותו, קיללו וצעקו לעברו: "לשחרר את פלסטין", ו"רוצח". הוא תיעד את ההתרחשות בטלפון הנייד, אך זמן קצר לאחר מכן, סיפר האב, הוא הותקף פיזית לעיני בנו הצעיר.

לאחר חילופי דברים סוערים על הסכסוך הישראלי-פלסטיני, הוא הותקף פיזית על ידי כמה אנשים מול בנו בן ה-6. "נרמסתי. בעטו בי ברגליים, בבטן. קמתי מהר מאוד ואדם אחר, די שרירי, ניצל את ההזדמנות להצמיד אותי לקיר וניסה להכות אותי. ואז הבנתי שאני כבר לא רואה את בני", העיד הקורבן לערוץ CNEWS.

כשהגיש את תלונתו בתחנת המשטרה, תגובת השוטר הדהימה אותו. "הוא הרשה לעצמו לומר לי: 'אנחנו צריכים שתגיד לבנימין נתניהו להפסיק להפציץ את עזה'. לא ממש ראיתי את הקשר. כשביקשנו מהשוטר לצפות בסרטונים של המסעדה, הוא אמר שהוא צריך לבקש רשות, ואם המסעדה תסרב, הוא לא יוכל להשיג אותם", הסביר האב.

הקורבן עדיין בהלם מהתקיפה. "התוקפים האלה פועלים ומגיבים כשהם בקבוצה, אבל אף פעם לא לבד. מעולם לא הותקפתי פנים אל פנים", סיכם האיש.

איטליה צרפת מלחמת חרבות ברזל בנימין נתניהו תקיפה אנטישמית

 צבע אדום

art