פרמדיק מד"א ענבר גרין וחובש מד"א נפתלי הלברשטט שהגיעו לזירה ברמת גן סיפרו: "ראינו עשן שעולה מבניין עם הרס רב, שברי זכוכיות, מבין ההריסות ראינו 2 נפגעים מחוסרי הכרה, ללא דופק וללא נשימה עם פציעות קשות בגופם. ביצענו בדיקות רפואיות, אך הם היו ללא סימני חיים ולא נותר לנו אלא לקבוע את מותם במקום"
צעד חסר תקדים להגברת הלחץ על חמאס: מניעת סיוע ממי שלא יתפנה מאזורים נבחרים
במערכת הביטחון שוקלים להטיל מצור חסר תקדים על אזורי האוכלוסייה בעזה – ללא מזון, מים או סיוע, כדי להפעיל לחץ על חמאס. דיון צפוי להתקיים בקבינט בימים הקרובים
לאחר שמבצע "מרכבות גדעון" לא הביא לפריצת דרך בסוגיית החטופים, שוקלים במערכת הביטחון חלופות חדשות – ובהן צעד חסר תקדים: הטלת מצור על ריכוזי אוכלוסייה ברצועת עזה. כך דווח הערב (שלישי) ב"כאן חדשות".
לפי הדיווח, המצור המוצע יחול על אזורים נבחרים ברצועה ויימנע מהם הכנסת סיוע – מזון, מים וסיוע הומניטרי – לרבות משאיות או הצנחות. מדובר באפשרות שטרם יושמה בעבר, ועדיין לא התקבלה לגביה החלטה סופית. דיון בנושא צפוי להתקיים בקבינט בימים הקרובים.
כיום מרוכזת מרבית אוכלוסיית הרצועה בשלושה אזורים: העיר עזה, מחנות המרכז והמרחב ההומניטרי במואסי. טרם הוחלט האם המצור יוטל על כל האזורים במקביל או בהדרגה. מי שיתפנה מאזורים שייכנסו תחת מצור – אזורים שבהם צה"ל לא צפוי לתמרן בעת הזו – יזכה למזון, מים וסיוע ללא הגבלה.
במערכת הביטחון מעריכים כי המהלך עשוי לבדל בין האוכלוסייה הפלסטינית לחמאס, ולהגביר את הלחץ הצבאי. לדברי גורמי ביטחון שצוטטו ב"כאן חדשות", הסירוב המתמשך של חמאס להתקדם לעסקה מחייב את ישראל לשקול פעולה לא פרופורציונלית – למרות הלחץ הבין־לאומי.
ראש הממשלה בנימין נתניהו צפוי לקיים דיון נוסף בימים הקרובים, שבו תתקבל הכרעה באשר לפעולה הצבאית הבאה בעזה. בין האפשרויות שנבחנו בקבינט: ביתור וכיתור רצועת עזה, סיפוח הדרגתי של שטחים בצפון ובאזורים נוספים, ושליטה על מעבר מזון לריכוזי האוכלוסייה.
שאלת התמרון באזורים שבהם ייתכן שמוחזקים חטופים – בעיר עזה ובמחנות המרכז – נדונה גם היא. לפי הדיווח, הרמטכ"ל הזהיר כי מטרות המלחמה מתנגשות, ודרש מהדרג המדיני לקבוע הנחיה ברורה.
גורמים שמעורים בנושא טענו בפני "כאן חדשות" כי מדובר בתוכניות שעל הנייר בלבד, וכי עדיין נמשכים מאמצי תיווך – ללא תזוזה משמעותית.
