מבזקים מבזקים +
תל אביב 29°c
באר שבע 25°c
חיפה 24°c
ירושלים 29°c
בית שמש 29°c
בני ברק 29°c
אשדוד 29°c
ט"ו כסלו התשפ"ו | 05.12.2025
תל אביב 29°c
באר שבע 25°c
חיפה 24°c
ירושלים 29°c
בית שמש 29°c
בני ברק 29°c
אשדוד 29°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

בעקבות רעידת האדמה ברוסיה: ארבעה לווייתנים נסחפו לחוף ביפן

ארבעה לווייתנים נפלטו הבוקר לחוף ביפן, בעיר טאטיאמה, שעות ספורות לאחר רעידת אדמה בעוצמה 8.8 שפקדה את רוסיה | אזהרות צונאמי נרחבות פורסמו בעקבות הרעידה, כולל ביפן ובארה"ב

בעקבות רעידת האדמה ברוסיה: ארבעה לווייתנים נסחפו לחוף ביפן
הלוויתנים שנסחפו צילום: צילום מסך רשתות חברתיות

ארבעה לווייתנים נפלטו הבוקר (רביעי) לחוף בעיר טאטיאמה שביפן, אירוע שמתרחש שעות ספורות לאחר רעידת אדמה עוצמתית בעוצמה של 8.8 שפקדה את חצי האי קמצ'טקה שבמזרח הרחוק של רוסיה.

הלוויתנים שנסחפו לחוף צילום: רשתות חברתיות

רעידת האדמה הובילה להוצאת אזהרות צונאמי ביפן, בארצות הברית ובאזורים נוספים באוקיינוס השקט. גלי צונאמי צפויים להמשיך ולהגיע לחופי אלסקה והוואי בין 10 ל-36 שעות.

ארצות הברית פרסמה אזהרת צונאמי להוואי, לגואם ולאיים נוספים באוקיינוס השקט, והזהירה מפני "גלים הרסניים" שעלולים להגיע לגובה של עד 3 מטרים. ביפן, תושבים לאורך כל אזור החוף המזרחי התבקשו להתפנות באופן מיידי. צווי פינוי רשמיים הוצאו גם לאוכלוסייה בחוף האוקיינוס השקט של יפן ובהוואי.

רעידת אדמה רוסיה יפן

 צבע אדום

art