מבזקים מבזקים +
תל אביב 19°c
באר שבע 21°c
חיפה 19°c
ירושלים 19°c
בית שמש 19°c
בני ברק 19°c
אשדוד 19°c
ט"ו כסלו התשפ"ו | 05.12.2025
תל אביב 19°c
באר שבע 21°c
חיפה 19°c
ירושלים 19°c
בית שמש 19°c
בני ברק 19°c
אשדוד 19°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

יוטה: חולצות לזכרם של ילדי ביבס הי"ד הודפסו לילדי המחנה

ילדים יהודים ביוטה משתתפים במחנה קיץ בה מציינים את האחים ביבס הי"ד. המחנה גייס 24,000 דולר להביא ילדים יהודים לחוות את החוויה הראשונה שלהם במחנה קיץ יהודי

יוטה: חולצות לזכרם של ילדי ביבס הי"ד הודפסו לילדי המחנה
החולצה עם שמות ילדי ביבס הי"ד צילום: Chabad.org

העולם היהודי כולו היה בהלם בפברואר האחרון, כאשר התברר כי שירי ביבס ובניה הצעירים, אריאל וכפיר, נרצחו על ידי טרוריסטים פלסטינים זמן קצר לאחר חטיפת המשפחה ב-7 באוקטובר 2023. הקהילה היהודית הקטנה בסולט לייק סיטי, יוטה, החליטה לתעל את כאבה למטרה טובה וחשובה.

הרב אברמי ציפל, מבית חב"ד ביוטה, גייס את הקהילה היהודית, ויחד הם גייסו כספים עבור מלגות למחנה קיץ, כדי שעניין כספי לא ימנע מילדים יהודים לחוות צמיחה וחיבור ליהדות במחנה גן ישראל.

"החדשות היו במשך זמן רב לגבי הטרגדיות של הילדים היהודים הללו (ילדי ביבס), בחרנו לדאוג שלזכרם ולזכותם, ילדים יהודים יחוו חוויות יהודיות חיוביות, מרוממות ומעצימות", אמר הרב ציפל לאתר Chabad.org.

"לזכר הבנים, הענקנו סיוע כספי בסך למעלה מ-24,000 דולר הקיץ", סיפר הרב ציפל. "יותר מ-12 חניכים חדשים היו במחנה, וחוו חוויה ראשונה שלא היו זוכים לה אחרת".

מהמחנה נמסר: "חניכים רבים לומדים לראשונה על מצוות כמו שבת, כשרות ותפילה יהודית באופן מהנה וסוחף שהמחנה ידוע בו, תוך יצירת זיכרונות וחברויות מתמשכות. המחנה כתב את שמותיהם של אריאל וכפיר על חולצות המחנה הכתומות הבוהקות שלהם, כדי לזכור את השיער האדום המפורסם של הבנים, וכך המדריכים והחניכים נושאים את זיכרונותיהם על שרווליהם".

Chabad.org
חולצת מחנה הנושאת את שמות הביבסים הובאה למקום מנוחתם בישראל | Chabad.org

מלחמת חרבות ברזל משפחת ביבס חמאס יוטה מחנה קיץ

 צבע אדום

art