וושינגטון: רשות ההגירה והמכס של ארה"ב (ICE) הודיעה על מעצרם של מספר אזרחים אפגנים, שהיגרו לארה"ב על ידי ממשל ביידן במהלך מבצע "ברוכים הבאים לבעלות הברית".
בזכות הסטיקרים: האופנוע הגנוב נתפס - רגע לפני שנעלם לשטחים
״כל מעשה טוב מקרב אל הגאולה״: ערנותם של שוטרי מחוז ירושלים לרוכב אשר נסע באופנוע עליו מדבקות של חב״ד, הביאה למעצרו של פלסטיני צעיר, שגנב את האופנוע קודם לכן ממרכז הארץ וניסה להעבירו לשטחים
אמש, במהלך פעילותם של שוטרי תחנת שפט במחוז ירושלים, הבחינו השוטרים באופנוע שעשה דרכו לכיוון מעבר חיזמא עליו מדבקות של בית חב"ד, ׳משיח׳ ו׳אבא שבשמיים׳. זה, עורר את חשדם של השוטרים ואלו עצרו את רוכב האופנוע לבדיקה.
בבדיקתם, התברר לשוטרים כי מדובר בפלסטיני תושב השטחים בן 17, וכן עלה החשד כי הוא גנב את האופנוע והגיע למחסום במטרה להעבירו לשטחים. בבדיקת המסוף המשטרתי התברר לשוטרים כי האופנוע שייך לתושב מרכז הארץ, ועוד במהלך בדיקתו הבחינו השוטרים בסימני התפרצות וחוטים קרועים.

החשוד נעצר והועבר לחקירה בתחנת שפט. במהלך חקירתו טען כי נכנס לשטחי המדינה ללא היתר במטרה לבלות בחוף הים במרכז הארץ. שם פגש באנשים ששידלו אותו למעשה פלילי זה.
החשוד שנעצר כאמור, נחקר בגין עבירות של גניבת רכב, קשירת קשר לעשות פשע ונהיגה ללא רישיון נהיגה (לא הוציא מעולם), זאת לצד העבירה של כניסה או ישיבה בישראל שלא כחוק. היום, החשוד הובא לדיון בעניינו בבימ״ש, שנעתר לבקשת המשטרה להאריך את מעצרו עד לתאריך 5.8.25 לטובת מיצוי החקירה בעניינו.
