אסף רוזנצוייג: דיווח ברויטרס- מדינות המפרץ לוחצות על טראמפ להמשיך את התקיפות באיראן ואפילו להגביר את הלחץ. למה זה חשוב? מפני שזה סותר את ההערכה כי אם איראן תמשיך לתקוף במדינות המפרץ הן ינסו לכפות על טראמפ לסיים את המלחמה ולחזור לשגרה. החשש המרכזי במפרציות כפי שעולה מהדיווח הוא שהמלחמה תסתיים ואיראן תישאר עם יכולת צבאית להמשיך ולאיים עליהן בעתיד, והדרישה העיקרית כעת מטראמפ היא לפגוע ביכולתה הצבאית של טהראן וביכולתה להתעצם מחדש.
אמירה מפתיעה משוודיה: "ישראל עושה טובה לעולם כולו"
אבה בוש, סגנית ראש ממשלת שוודיה, מותחת ביקורת חריפה על דרישת ממשלתה להקפיא את הסכם הסחר של האיחוד האירופי עם ישראל • בוש הביעה תמיכה נחרצת בפעולותיה של ישראל נגד חמאס
סגנית ראש ממשלת שוודיה, אבה בוש, יוצאת נגד דרישת ממשלתה להקפיא את הסכם הסחר של האיחוד האירופי עם ישראל, ומביעה תמיכה פומבית במדיניותה של ישראל מול חמאס.
בראיון לעיתון השוודי Aftonbladet, התייחסה בוש, המשתייכת למפלגת KD - הדמוקרטים הנוצרים, להחלטת הממשלה השוודית להפעיל לחץ כלכלי על ישראל, בעקבות הדרישה לאפשר סיוע הומניטרי לרצועת עזה. לדבריה, ההצגה הציבורית של ההחלטה הייתה חד צדדית, והיא עצמה שותפה לביקורת שהושמעה מתוך מפלגתה.
"ישראל עושה טובה לכל העולם כשהיא מנסה לנטרל את חמאס ולפרקו", אמרה בוש. "שורש המלחמה הוא חמאס, הוא זה שפתח בה, הוא זה שמחזיק בני ערובה, והוא זה שמסרב להסכם שלום. עלינו להגביר את הלחץ על חמאס להניח את נשקו".
בנוגע לדיווחים האחרונים על כיבוש כלל רצועת עזה, בוש סירבה להגיב. "לא ראיתי את זה ולכן אני לא רוצה להגיב על כך".
