מבזקים מבזקים +
תל אביב 23°c
באר שבע 22°c
חיפה 20°c
ירושלים 23°c
בית שמש 23°c
בני ברק 23°c
אשדוד 23°c
ט"ו כסלו התשפ"ו | 05.12.2025
תל אביב 23°c
באר שבע 22°c
חיפה 20°c
ירושלים 23°c
בית שמש 23°c
בני ברק 23°c
אשדוד 23°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

ביקורת חריפה נגד נשיא איראן מסעוד פזשכיאן: ״מציג את המדינה שלנו כחסרת עמוד שדרה״

גוף התקשורת ״תסנים״ מותח ביקורת קשה על הנשיא מסעוד פזשכיאן בעקבות התייחסותו למשבר המים ומאשים אותו בהחלשת תדמית המדינה

ביקורת חריפה נגד נשיא איראן מסעוד פזשכיאן: ״מציג את המדינה שלנו כחסרת עמוד שדרה״
נשיא איראן מסעוד פזשכיאן צילום: Erfan Kouchari / Tasnim News

הלילה פרסם העיתון האיראני ״תסנים” מאמר ביקורת חריף על נאומו של נשיא איראן מסעוד פזשכיאן בכנס תקשורת. במהלך נאומו, פזשכיאן הצהיר כי ״אם לא ננהל משא ומתן עם המערב, הם ינסו לפגוע בנו”.

דבריו זכו לתגובה נוקבת בתוך המדינה, כאשר העיתון טוען כי הוא יוצר תדמית של חולשה שעלולה לפגוע באיראן במהלך משא ומתן בעתיד.

המאמר מדגיש כי בעיתוי שבו המדינה מתמודדת עם אתגרים קשים, כמו משבר המים החמור, יש צורך לשמור על עמידות מדינית ולהימנע מלתת לאויב תדמית של חולשה. נכתב כי ״הצהרות מסוג זה עלולות להוביל את הצד השני לחשוב שאין לנו עמוד שדרה דיפלומטי״.

בנוסף, הובהר כי למרות הצורך בניהול דיאלוג עם המערב, הצלחת המשא ומתן תלויה בהצגת עמדות איתנות וברורות ולא בוויתורים מהירים. ״המפתח הוא להציב עקרונות שישרתו אותנו ויגייסו תמיכה בינלאומית”, נכתב במאמר.

איראן משא ומתן מסעוד פזשכיאן

 צבע אדום

art