וושינגטון: רשות ההגירה והמכס של ארה"ב (ICE) הודיעה על מעצרם של מספר אזרחים אפגנים, שהיגרו לארה"ב על ידי ממשל ביידן במהלך מבצע "ברוכים הבאים לבעלות הברית".
איראן מגבילה מעבר לטהרן בשל משבר מים חמור ומגבלות תשתית
ממשלת איראן מעלה הילוך במאבק נגד ההגירה ההמונית לבירה, העדיפות הראשונה של הממשלה היא לעצור את ההגירה – ובהמשך אף להפוך אותה להגירה הפוכה
ממשלת איראן מעלה הילוך במאבק נגד ההגירה ההמונית לבירה, על רקע משבר מים מתמשך ומגבלות תשתית חמורות. בראיון לערוץ Young Journalists Club הבהיר בכיר במשרד הפנים כי "העדיפות הראשונה של הממשלה היא לעצור את ההגירה – ובהמשך אף להפוך אותה להגירה הפוכה, דרך פיתוח ערים אחרות והפחתת הריכוזיות בטהרן".
כזכור, בתחילת החודש איראן הכריזה על סגירות נרחבות של משרדים, בתי ספר ואוניברסיטאות עקב גל חום קיצוני ומשבר חמור במים וחשמל, כאשר תיעוד דרמטי של המחסור במים באיראן, ששם התושבים נאלצים לשאוב ממכונות הדומות למכונות דלק, הפך ויראלי ברשתות ובכלי התקשורת. כך דווח במעריב.
יחד עם זאת, לדברי המומחה האיראני, לא מדובר באיסור כפוי על מעבר לעיר, אלא במדיניות לאומית כוללת שמטרתה ליצור תנאי מחיה, תעסוקה ושירותים איכותיים בערים חלופיות, כך שתושבים יעדיפו להישאר במקומותיהם או לעבור אליהם. "אי אפשר להמשיך לגדול בלי סוף," הזהיר, "מקורות המים – הן מי התהום והן המים העיליים – כמעט ואזלו. משבר המים הוא האתגר המהותי ביותר שלנו".
הבכיר ציין כי אמנם ניתן להשלים את צריכת החשמל באמצעות אנרגיה חלופית, אך פתרון דומה אינו אפשרי בתחום המים. "המים המוגבלים של טהרן לא מספיקים לאוכלוסייה הזו. התחזיות לגשמים מועטים רק מחזקות את הצורך בצעדים מידיים," אמר, וקרא לתושבים לחסוך במים – תוך שמירה על צריכה של עד 130 ליטר לאדם ביום.
בתוך כך, נשיא איראן מסעוד פזשכיאן, התייחס למשבר אתמול ואמר: "אין לנו מים – לא מתחת לרגלינו (מי תהום) ולא מאחורי הסכרים, בתחום משאבי המים, אנו נמצאים במשבר חמור ובלתי נתפס כתוצאה מפיתוח בלתי מתוכנן, אם למישהו יש הצעה מה לעשות – שיבוא ויגיד לנו אילו צעדים לנקוט".
