בכירים במפלגת דגל התורה התכנסו אמש לתכנון צעד מחאה חסר תקדים נגד הגיוס בהשתתפות עשרות אלפי חרדים: שיירות המוניות של רכבים שיסעו ברחבי הארץ לכיוון הכלא הצבאי בליווי דגלים ומערכות הגברה במטרה להאט את התנועה בכבישים ולמחות על מעצר עריקים חרדים. בצעד מעורבים גם בכירים בכל המפלגות החרדיות ובזרמים שונים, והמנהיגים הליטאיים מאשרים בדקות אלו את המהלך (גרובייס)
דיווח: השר רון דרמר שוקל לעזוב את החיים הפוליטיים
מקורות בכירים בממשלה מציינים כי דרמר שוקל לפרוש לפני הבחירות, לאחר שסבר כי הושגה מטרתו המרכזית, אך טרם נקבע מועד סופי למהלך
השר לעניינים אסטרטגיים רון דרמר עשוי לפרוש מהחיים הפוליטיים בתקופה הקרובה, כך עולה מהערכות של גורמים בכירים בממשלה.
ע"פ הדיווח של שירית אביטן כהן בישראל היום, ההחלטה לפרוש התקבלה אצלו עוד לפני הבחירות הקרובות, אך מועד המהלך טרם נקבע באופן סופי. מקורביו מציינים כי הוא רואה בהסרת איום הגרעין האיראני יעד שהושג, ובחודשים האחרונים החל לדבר בגלוי על סיום דרכו.

עם זאת, בממשלה מעריכים כי דרמר עשוי להמשיך לכהן עוד זמן קצר, על מנת להשלים מהלכים מדיניים נוספים לפני שיכריז על עזיבתו הרשמית. האפשרות לפרישה בטווח המידי עדיין על הפרק, וההכרעה צפויה להתקבל בהתאם להתפתחויות בזירה המדינית והביטחונית.
דרמר, הנחשב לאחד האנשים הקרובים ביותר לראש הממשלה בנימין נתניהו, נכנס לתפקידו הנוכחי במסגרת שיבוץ אישי של נתניהו, מבלי שהתמודד בפריימריז בליכוד. מתוקף תפקידו הוא אחראי בפועל על הקשר עם ארצות הברית, חבר בקבינט המדיני-ביטחוני, ומשתתף בקביעות בדיוני הקבינט המצומצם שבו מתקבלות ההחלטות האסטרטגיות לגבי המשך המלחמה.
