מבזקים מבזקים +
תל אביב 23°c
באר שבע 22°c
חיפה 20°c
ירושלים 23°c
בית שמש 23°c
בני ברק 23°c
אשדוד 23°c
ט"ו כסלו התשפ"ו | 05.12.2025
תל אביב 23°c
באר שבע 22°c
חיפה 20°c
ירושלים 23°c
בית שמש 23°c
בני ברק 23°c
אשדוד 23°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

כדורי בשר מטוגנים ועסיסיים ברוטב אפונה

כדורים יפים מטוגנים ועסיסיים ברוטב אדום של אפונה רכה (או כל רוטב אחר שאתם אוהבים) תהנו!

כדורי בשר מטוגנים ועסיסיים ברוטב אפונה
כדורי בשר מטוגנים ועסיסיים ברוטב אפונה צילום: שאטרסטוק

מצרכים:

  • 1 ק"ג בשר בקר טחון
  • 1 בצל חתוך לקוביות מטוגן
  • 1 בצל טחון טרי
  • צרור כוסברה קצוצה / סלרי קצוץ
  • 1 כוס פירורי לחם / 2 פרוסות לחם סחוטות מפוררות
  • תבלינים: מלח, פלפל, כמון.

 

לרוטב:

  • 4 כפות רסק עגבניות
  • 1 בצל
  • 500 גרם אפונה קפואה
  • תבלינים: כף פפריקה, כפית אבקת שום, כפית מלח, פלפל שחור לפי הטעם

 

אופן ההכנה:

  1. מערבבים היטב את כל חומרי הקציצות, מכדדרים לכדורים יפים ומטגנים בשמן עמוק.
  2. מכינים את הרוטב: קוצצים את הבצל ומטגנים, מבשלים את רסק העגבניות עם הבצל מטוגן ומוסיפים תוך כדי 4 כוסות מים רותחים ומתבלים.
  3. מוסיפים את האפונה ומבשלים עד לריכוך.
  4. מכניסים פנימה את כדורי הבשר ומבשלים יחד עוד כ-15 דקות.

בתיאבון!

 צבע אדום

art