עמית סגל: זמיר החליט אתמול לקדם את גיטלמן, מראשי תנועת אחים לנשק, שהיה חלק ממהלך הסרבנות והודיע ש״לא ישרת בדיקטטורה״. גיטלמן אמור להיות תת אלוף במפקדת זרוע היבשה.
כדורי בשר מטוגנים ועסיסיים ברוטב אפונה
כדורים יפים מטוגנים ועסיסיים ברוטב אדום של אפונה רכה (או כל רוטב אחר שאתם אוהבים) תהנו!
מצרכים:
- 1 ק"ג בשר בקר טחון
- 1 בצל חתוך לקוביות מטוגן
- 1 בצל טחון טרי
- צרור כוסברה קצוצה / סלרי קצוץ
- 1 כוס פירורי לחם / 2 פרוסות לחם סחוטות מפוררות
- תבלינים: מלח, פלפל, כמון.
לרוטב:
- 4 כפות רסק עגבניות
- 1 בצל
- 500 גרם אפונה קפואה
- תבלינים: כף פפריקה, כפית אבקת שום, כפית מלח, פלפל שחור לפי הטעם
אופן ההכנה:
- מערבבים היטב את כל חומרי הקציצות, מכדדרים לכדורים יפים ומטגנים בשמן עמוק.
- מכינים את הרוטב: קוצצים את הבצל ומטגנים, מבשלים את רסק העגבניות עם הבצל מטוגן ומוסיפים תוך כדי 4 כוסות מים רותחים ומתבלים.
- מוסיפים את האפונה ומבשלים עד לריכוך.
- מכניסים פנימה את כדורי הבשר ומבשלים יחד עוד כ-15 דקות.
בתיאבון!
