אסף רוזנצוייג: ממשל טראמפ פרסם את מסמך אסטרטגיית הביטחון הלאומי השנתי שלו. בין השאר קובע המסמך כי המזרח התיכון כבר אינו מהווה את ליבת אסטרטגיית הביטחון של ארה"ב, בין השאר בשל הדומיננטיות האנרגטית של ארה"ב והתקדמות תהליך השלום באזור
בן גביר נגד הרמטכ”ל: “אם לא יפטר את יועציו - יש להחליפו”
השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר תוקף את הרמטכ"ל אייל זמיר בעקבות חשיפת כאן חדשות על יועצים חיצוניים ועוזר שמתדרך כתבים בניגוד לנהלים: “מוקף במובילי קונספציית הכניעה, צריך רמטכ”ל שחותר לניצחון” | "מובן מדוע הוא עומד על רגליו האחוריות נגד התוכנית שלנו לכיבוש עזה"
השר לביטחון לאומי, איתמר בן גביר, יוצא במתקפה חריפה נגד הרמטכ”ל אייל זמיר, על רקע תחקיר כאן חדשות שחשף את זהות היועצים איתם הוא מתייעץ ואת פעילות עוזרו.
על פי הפרסום, זמיר מנהל קשר תדיר עם רשימה של בכירים לשעבר שכבר אינם חלק מהמערכת הצבאית, בהם הרמטכ”ל ושר החוץ לשעבר גבי אשכנזי, האלוף במיל’ ישראל זיו, דובר צה”ל לשעבר אבי בניהו, דובר רה”מ לשעבר לירן דן ומתן דנסקר.
בנוסף, נחשף כי עוזרו של הרמטכ”ל, אל”מ אלון לניאדו, מקיים קשר שוטף עם עיתונאים ומתדרך אותם - בניגוד לנהלים הקובעים כי רק יחידת דובר צה”ל מוסמכת לעשות זאת.
לפי הדיווח, לניאדו אף הגביר את תדירות השיחות עם כלי התקשורת בתקופה האחרונה, על רקע החרפת המשבר בין הרמטכ”ל לראש הממשלה בנימין נתניהו.
בן גביר הגיב בחריפות: “כשרואים מיהם האנשים הקרובים לרמטכ”ל, מובן מדוע הוא עומד על רגליו האחוריות נגד התוכנית שלנו לכיבוש עזה. הוא מוקף במובילי הקונספציה והכניעה ופועל על פי ערכיהם. אם הוא לא יודיע לאלתר כי הוא מחליף את הכוורת הפוליטית השמאל-קיצונית שלו - אני קורא לראש הממשלה להביא להחלפתו המיידית במועמד שחותר לניצחון ולא חותר יחד עם יועציו תחת הדרג המדיני”.
