מבזקים מבזקים +
תל אביב 23°c
באר שבע 22°c
חיפה 20°c
ירושלים 23°c
בית שמש 23°c
בני ברק 23°c
אשדוד 23°c
ט"ו כסלו התשפ"ו | 05.12.2025
תל אביב 23°c
באר שבע 22°c
חיפה 20°c
ירושלים 23°c
בית שמש 23°c
בני ברק 23°c
אשדוד 23°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

לאחר פטירתו: ספר תהילים ששיגר הגר"מ מאזוז לחטוף בר קופרשטיין

בשלהי חודש אדר ביקש ראש הישיבה הגר"מ מאזוז זצ"ל לשגר ספר תהלים וברכה והקדשה אישית עבור החטוף בר קופרשטיין, ליום הולדתו בתחילת ניסן. המצב הבריאותי שלא אפשר, בקשתו בבית החולים מחתנו לשגר עבורו ולמסור את ברכתו, הספרים שנשלחו רק בסוף השבוע האחרון וחתימתו של ראש הישיבה שהתנוססה לאחר פטירתו • 'בחדרי חרדים' עם הסיפור המלא | בלעדי

לאחר פטירתו: ספר תהילים ששיגר הגר"מ מאזוז לחטוף בר קופרשטיין
קופרשטיין עם ספר התהילים צילום: באדיבות המצלם

בסוף השבוע שיגר הגאון הרב ליאור כהן, ראש ישיבת 'מאור יוסף' וחתנו נאמן ביתו של מרן ראש הישיבה הגאון רבי מאיר מאזוז זצ"ל ספר תהילים וספר זוהר אל משפחתו של החטוף בר קופרשטיין מחולון, השבוי בשבי חמאס, בהקדשה אישית וחמה עבורו של בר.

טל – אביו של בר, קיבל את הספרים בשמחה וביקש להודות נרגשות לחתנו של ראש הישיבה על הברכות והאיחולים. בהזדמנות זו, הוסיף וביקש טל, לקרוא לציבור להמשיך ולהעתיר בתפילה מידי יום עבור חזרתו של בנו בר.    

באדיבות המצלם
ספר התהילים והזוהר | באדיבות המצלם

מאחורי הקלעים התרחש סיפור מרתק לא פחות, אשר מסופר כאן ב'בחדרי חרדים' לראשונה: בשלהי חודש אדר האחרון נתבקש מרן ראש הישיבה הגאון רבי מאיר מאזוז זצ"ל ע"י יחידה מיוחדת הפועלת עבור משפחות החטופים, לשגר ספר תהלים למשפחת קופרשטיין, בהקדשה וברכה חמה עבור בר, זאת לקראת יום הולדתו ה-23, שחל בתאריך ג' בניסן (01.04).

רצונה וכוונתה של היחידה היו לשמח את האב במסיבה שנערכה לבנו, זאת ע"י הבאת מתנה עם משמעות מאת רב גדול בישראל. ראש הישיבה שנעתר לבקשה, ראה את הענקת ספר התהלים כהזדמנות לשגר לאב שבעבר לא היה ביכולתו לדבר, ורק בשנה האחרונה בעזרת פיתוח שיטה מיוחדת החל לדבר, לשמחו ולעודדו ואשר מעכשיו יוכל בעצמו להעתיר בתפילה עבור בנו. ובעז"ה כאשר ישוב בנו משבי חמאס יפגוש אבא בריא עמו יוכל לדבר ולשוחח.

באדיבות המצלם
ראש הישיבה הגר"מ מאזוז זצ"ל | באדיבות המצלם

אולם כידוע, היה זה החודש האחרון לחייו של ראש הישיבה. מצב בריאותו המעורער והחמור לא אפשרו זאת, ובאותה העת הגר"מ זצ"ל נכנס ובא בשערי בית החולים. אך נודע כי גם באותו הזמן, ולמרות מצבו, ראש הישיבה לא שכח את העניין ואת דבר החטופים, וכפי שאמר מאוחר יותר, בעצרת השלושים להסתלקותו, חתנו הגאון הרב ליאור שסיפר כי "ממש בימים האחרונים, כאשר מרן זצ"ל הכ"מ שכב בבית החולים וסבל, היו רבים שהגיעו והיו מאחלים ואומרים: "כבוד הרב, רפואה שלמה!". אבל מרן היה אומר: "לא! תברכו את החטופים שיחזרו הביתה", "תברכו את החיילים שלא יפגעו". זה ממש היה על לבו. זה מה שהיה לו בראש - לדאוג לכלל ישראל!".

ואכן, באחת הפעמים שנזכר הדבר לפניו, ביקש הגר"מ כי למרות שעבר זמן הבקשה והתאריך, שלא לוותר על הבקשה ובכל זאת להעניק את ספר את התהלים וכן להעביר את ברכתו למשפחה בהזדמנות הראשונה. אולם בהמשך הזמן ואחר שנראה כי הדבר לא מסתייע ומתאפשר על ידו, ביקש מחתנו הרב ליאור כי יכתוב ויעביר את ברכתו ואיחוליו בשמו ממש.

עקב המצב והבלבול ששררו באותם הימים, וביתר שאת לאחר הסתלקותו של ראש הישיבה עם סיום חג פסח האחרון, וכן ימי השבעה והשלושים וכו', נטמע הדבר ונשכחה הבקשה. לפני מספר שבועות חש ונזכר אחד מהמקורבים לביתו של ראש הישיבה בדבר, והזכיר את העניין לפני חתנו, "חשבנו כי להביא בסמיכות לתשעה באב וימי בין המצרים, הימים של החרבן, שבעזרת ה' יהיו ימים של תקומה. ובעז"ה נזכה לראות את כל החטופים חוזרים הביתה במהרה", אמר.

באדיבות המצלם
ההקדשה בתהילים | באדיבות המצלם

ואכן, כאמור, בסוף השבוע שיגר חתנו של ראש הישיבה, הגאון הרב ליאור כהן ר"י 'מאור יוסף', את ספר התהילים. כשאליו מצורפת ברכה והקדשה חמה כשעליה מתנוססת חותמתו של הגר"מ זצ"ל: "בס"ד, לכבוד היקר והנעלה אשר עיני כל ישראל מייחלים לראותו בריא ושלם, בר אברהם קופרשטיין הי"ו. יה"ר שיחד איתך נזכה לשמוח בשמחת הגאולה השלימה" כתב ואיחל הרב ליאור, כשהוא חותם בשמו של חמיו ובחותמתו המיוחדת לו, לאור בקשתו קודם הסתלקותו "מאחלים ומייחלים ליאור כהן, בשם אבינו הגדול הגר"מ מאזוז זצוק"ל".

הרב מאיר מאזוז בר קופרשטיין

 צבע אדום

art