נציגה של סוריה באו"ם אבראהים עלבי: "ישראל טועה אם היא חושבת שהשתתפותנו בשיחות ביטחוניות עימה משמעותה שאנו מוותרים על זכויות העם הסורי. אנו שבים ומדגישים את דרישתנו לסיים את הנוכחות הבלתי חוקית של ישראל באזור הפרדת הכוחות מאז 8 בדצמבר 2024"
סוריה: פיצוץ במחסן תחמושת באידליב: לפחות שני הרוגים
המרכז הסורי לזכויות אדם דווח בנוסף על ארבעה פצועים בעקבות פיצוץ עז במחסן תחמושת של לוחמים זרים במחוז אידליב | דיווח על כטב״מים בשמי האזור
המרכז הסורי לזכויות אדם דיווח היום על פיצוץ עז במחסן תחמושת ומטה של ״לוחמים זרים שאינם סורים” במחוז אידליב, שגרם לפחות לשני הרוגים וארבעה פצועים. לפי המרכז, שמבוסס בבריטניה ואוסף מידע מהשטח, מדובר במספר ראשוני של הרוגים. הפיצוצים יצרו תמרות עשן ועוררו בהלה בקרב תושבי המחוז הצפוני. במקביל, דווח על טיסת כטב”מים בשמי האזור, אך לא צוין למי הם שייכים.
בקרב השלטון האסלאמיסטי בסוריה עדיין פועלים ג’יהאדיסטים ממדינות שונות שהגיעו במהלך מלחמת האזרחים. חלק מהם היו חברים בקואליציית ״מטה תחריר אל-שאם”, בראשות אבו מוחמד אל-ג’ולאני. עם נפילת משטר אסד, הפך הנשיא אחמד א-שרע למנהיג המדינה.
