יובל שדה: חודשה ישיבת הממשלה על התקציב
ארה"ב מציבה איום צבאי: פריסת כוחות סמוך לים הקריבי הדרומי נגד קרטלי סמים
ארה"ב פרסה הלילה כוחות של חיל האוויר חיל הים סמוך לים הקריבי הדרומי במטרה להתמודד עם איומים מצד קרטלי סמים, לפי גורמים המעורים בנושא
ארה"ב פרסה הלילה (בין חמישי לשישי) כוחות של חיל האוויר וחיל הים סמוך לים הקריבי הדרומי במטרה להתמודד עם איומים מצד קרטלי סמים לטיניים-אמריקניים, כך אמרו שלושה גורמים המעורים בנושא לסוכנות הידיעות רויטרס. נשיא ארה"ב דונלד טראמפ ביקש מהפנטגון להכין אפשרויות פעולה נגד ארגוני פשיעה אלו, שהוגדרו כארגוני טרור עולמיים.
שבוע שעבר חתם טראמפ בחשאי על הוראה לפנטגון להתחיל להשתמש בכוח צבאי נגד אותם קרטלים, כך לפי גורמים המעורים בפרטים שצוטטו ב"ניו יורק טיימס". ההוראה מעניקה גיבוי רשמי לאפשרות של פעולות צבאיות - בים ובשטחי מדינות זרות - ומהווה את הצעד האגרסיבי ביותר עד כה במערכה של הממשל נגד הקרטלים.
בכיר אמריקני מסר כי הכוחות הנוספים יכללו מספר מטוסי ריגול מסוג P-8, לפחות ספינת מלחמה אחת וצוללת תקיפה אחת. הכוחות יפעלו במרחב האווירי והימי הבין־לאומי במשך מספר חודשים, ויוכלו לשמש לאיסוף מודיעין ואף לשיגור תקיפות ממוקדות אם יתקבל אישור לכך.
