יובל שדה: חודשה ישיבת הממשלה על התקציב
טראמפ נפגש עם פוטין, זלנסקי יגיע לבית הלבן
נשיא ארצות הברית טראמפ ונשיא רוסיה פוטין נפגשו אתמול בניסיון להגיע להסדר שיסיים את המלחמה בין רוסיה לאוקראינה, שפרצה עם פלישת רוסיה לאוקראינה בפברואר 2022. הפגישה לא הובילה להכרזה על הפסקת אש
נשיא ארה"ב דונלד טראמפ ונשיא רוסיה ולדימיר פוטין נפגשו בעיר אנקורג' באלסקה. פגישתם של המנהיגים, שארכה כשלוש שעות, עסקה בעיקרה בסיום המלחמה באוקראינה, אך לא הובילה להכרזה על הפסקת אש. לאחר הפגישה הודיע נשיא אוקראינה, וולודימיר זלנסקי, שייפגש עם טראמפ בוושינגטון ביום שני כדי לדון בסיום המלחמה.
פוטין הודה לנשיא טראמפ על הפגישה ואמר כי היא "הייתה צריכה להתקיים ממזמן". לדבריו, רוסיה "רואה את רצונו של טראמפ לסיים את הסכסוך, אך בשביל שלום יציב יש לחסל את כל השורשים שגרמו לו". פוטין ציין כי הוא מסכים עם נשיא ארה"ב "שיש להבטיח את ביטחון אוקראינה ומקווה שהבנה הדדית זו תביא שלום", והוסיף כי רוסיה מצפה "שאירופה לא תציב מכשול ולא תנסו לשבש ולחבל באמצעות פרובוקציות מאחורי הקלעים".
בהארץ דווח כי טראמפ אמר שהשניים "התקדמו היום", אך לא מסר פרטים על הנושאים בהם התקדמו, לדבריו, הייתה פגישה "מאוד פורייה. פתרנו הרבה מהנושאים, נשארו כמה ובעיקר אחד משמעותי שלא פתרנו, עוד לא הגענו לשם".
טראמפ הוסיף כי "אין עסקה עד שיש עסקה", אך ציין כי יתקשר בקרוב לחברות נאט"ו ולזלנסקי. הבית הלבן עדכן כי טראמפ שוחח באריכות עם זלנסקי ולאחר מכן עם מנהיגי נאט"ו. בהמשך, הדגיש נשיא ארה"ב את "המערכת היחסים הנהדרת" שיש לו עם המנהיג הרוסי, ואמר כי יש לשניים "סיכוי טוב מאוד להגיע למטרה".
בסיום דבריו הודה טראמפ לפוטין ואמר לו שאולי יתראו בקרוב, ובתגובה ענה לו פוטין: "פעם הבאה במוסקבה". טראמפ השיב כי הוא "לא יודע לגבי זה, אבל אני יכול לראות את זה קורה". הם לא נשארו לענות על שאלות כתבים.
