וושינגטון: רשות ההגירה והמכס של ארה"ב (ICE) הודיעה על מעצרם של מספר אזרחים אפגנים, שהיגרו לארה"ב על ידי ממשל ביידן במהלך מבצע "ברוכים הבאים לבעלות הברית".
לכבוד שבת קודש: כדורי בשר ברוטב חצילים מטוגנים
מתכון להיט ומושקע שמגשים לך תוצאות שתוכלי פשוט להתפאר בהן על שולחן השבת כשתראי את כוווולם מתענגים :)
מצרכים:
לכדורי בשר:
- 1 ק"ג בשר בקר טחון (או הודו/עוף)
- 2 בצלים קצוצים
- 1 כוס פירורי לחם / 2 פרוסות לחם רטובות וסחוטות היטב
- צרור פיטרוזיליה
- 2 שיני שום קצוצות
- תבלינים: כפית מלח שטוחה, כף ראס אל חנות, כף אבקת שום, חצי כפית פלפל שחור
לרוטב:
- 1 בצל
- 1 חציל פרוס לפורסות דקות
- 3 עגבניות
- 3 כפות רסק עגבניות
- 1 כף פפריקה
- 1 כף ראס אל חנות
- מלח, פלפל
- שמן
אופן ההכנה:
- מערבבים את חומרי הבשר לעיסה אחידה ומחלקים לכדורים. מטגנים בשמן חצי עמוק ומניחים בצד.
- באותו השמן מטגנים את פרוסות החציל עד להשחמה יפה ומניחים בצד.
- מכינים את הרוטב: קוצצים את הבצל ומטגנים עד להזהבה, מוסיפים את העגבניות (קוביות) ומערבבים עם הבצל, סוגרים את הסיר וממתינים לריכוך העגבניות.
- מוסיפים את הרסק, התבלינים ומים רותחים עד לקבלת כמות לרוטב שתספיק לכל הבשר.
- מכניסים פנימה את כדורי הבשר ומעליהם את החצילים המטוגנים.
- מבשלים יחד כ-25 דקות עד להצמצמות קלה של הרוטב וקליטת כל הטעמים.
בתיאבון!
