מבזקים מבזקים +
תל אביב 19°c
באר שבע 21°c
חיפה 19°c
ירושלים 19°c
בית שמש 19°c
בני ברק 19°c
אשדוד 19°c
ט"ו כסלו התשפ"ו | 05.12.2025
תל אביב 19°c
באר שבע 21°c
חיפה 19°c
ירושלים 19°c
בית שמש 19°c
בני ברק 19°c
אשדוד 19°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

הרמטכ"ל זמיר בעזה: השלב הבא במבצע 'מרכבות גדעון' יוצא לדרך

הרמטכ״ל זמיר ביקר היום בעזה וקיים התייעצויות עם בכירי הפיקוד | לדבריו, צה"ל השיג הישגים חסרי תקדים במהלך כמעט שנתיים של לחימה | ״חמאס איבד יכולות משמעותיות ועל צה"ל החובה המוסרית להחזיר את החטופים״

הרמטכ"ל זמיר בעזה: השלב הבא במבצע 'מרכבות גדעון' יוצא לדרך
הרמטכ״ל בעזה צילום: דובר צה״ל

הרמטכ"ל רב-אלוף אייל זמיר הודיע היום (ראשון) על השלב הבא במלחמה, במהלך סיור שטח ברצועת עזה: בקרוב נצא לשלב הבא של מבצע 'מרכבות גדעון', במסגרתו נמשיך להעמיק את הפגיעה בחמאס בעיר עזה עד להכרעתו.

הרמטכ״ל הדגיש כי ״מבצע ״מרכבות גדעון״ עמד ביעדיו, חמאס לא מחזיק כיום ביכולות שהיו לו לפני המבצע, פגענו בו קשות". הוא הוסיף: ״המערכה הנוכחית אינה נקודתית, היא נדבך נוסף בתכנית ארוכת טווח ומתוכננת, מתוך ראייה רב זירתית לפגיעה בכל מרכיבי הציר ובראשם איראן".

הרמטכ"ל בעזה צילום: דובר צה"ל

 

הרמטכ"ל קיים סיור עם מפקד פיקוד הדרום אלוף יניב עשור, ראש אגף המבצעים אלוף איציק כהן, מפקד אוגדה 36 תת-אלוף מורן עומר ומפקדים נוספים. בפנייה לחיילים הוא אמר: ״אתם נלחמים כבר כמעט שנתיים ברציפות, הגעתם להישגים חסרי תקדים, שמביאים ביטחון לתושבי העוטף ולכל אזרחי ישראל. אני גאה בכם".

לסיום אמר זמיר: ״על צה"ל מוטלת החובה המוסרית להחזיר את החטופים הביתה, חיים וחללים כאחד".

הרמטכל אייל זמיר עזה מבצע מרכבות גדעון

 צבע אדום

art