מבזקים מבזקים +
תל אביב 23°c
באר שבע 22°c
חיפה 20°c
ירושלים 23°c
בית שמש 23°c
בני ברק 23°c
אשדוד 23°c
ט"ו כסלו התשפ"ו | 05.12.2025
תל אביב 23°c
באר שבע 22°c
חיפה 20°c
ירושלים 23°c
בית שמש 23°c
בני ברק 23°c
אשדוד 23°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

"שרץ, ג'וק": העימות החזיתי של יונתן אוריך עם ינובסקי ושמש

לאחר פרסום על סכומי כסף שקיבלו לכאורה המעורבים ב"קטארגייט", התעמת יונתן אוריך עם רועי ינובסקי ומיכאל שמש בטוויטר. חילופי הדברים גלשו להאשמות הדדיות, עקיצות אישיות ומילים חריפות

"שרץ, ג'וק": העימות החזיתי של יונתן אוריך עם ינובסקי ושמש
יונתן אוריך בבית המשפט צילום: Chaim Goldberg/Flash90

יועצו של ראש הממשלה, יונתן אוריך, ממשיך להסעיר את הרשתות החברתיות מאז שבחר לשוב לפעילות בטוויטר. הערב (ראשון) הוא התעמת חזיתית עם עיתונאים מכאן חדשות, בעקבות פרסום שעסק בסכומים שקיבלו לכאורה אוריך ואחרים ממדינת קטאר במסגרת פרשת "קטארגייט".

העיתונאי רועי ינובסקי צייץ כי לפי החשד שילמה קטאר כ־10 מיליון דולר בסך הכול לבכירים ישראלים לשעבר ולאנשים בסביבת ראש הממשלה בשנים 2021–2024. לדבריו, מתוך הסכומים שקיבלה חברת "פרספשן" של ישראל איינהורן, הועברו לאוריך כ־18 אלף דולר מדי חודש גם במהלך 2024.

אוריך מיהר להגיב וכתב: "אם היית פונה לתגובה היית מגלה שזה לא נכון. כנראה שזאת הסיבה שלא פנית". ינובסקי לא נותר חייב והשיב: "פניתי לעורך דינך היום אחר הצהריים ומסרתי לו את כל פרטי הפרסום". אוריך טען כי "עורך דיני בחופשה. פתאום אין לך את המספר שלי?", אך ינובסקי התעקש: "שוחחתי איתו היום ממקום חופשתו וביקשתי תגובה. הוא עורך דין מצוין ומוכשר וזמין גם כשהוא בחו"ל".

ערוץ 13
רועי ינובסקי | ערוץ 13

העימות נמשך בציוצים נוספים. אוריך כתב כי ינובסקי "מצדיק רשלנות בעצלנות", וזה השיב: "עכשיו כשכולנו כבר פה… אתה רוצה להגיב ולכתוב מה לטענתך לא נכון או שאתה פשוט רוצה להמשיך לשחק את המשחק?". אוריך עקץ בחזרה: "קודם אתה מכה אותי ואז אתה שואל אם נהניתי? תתקדם ינובסקי, תלמד את המקצוע, תנסה להיות הגון, ואל תגמגם בשידור".

אל הקרב הצטרף גם הכתב הפוליטי של כאן חדשות, מיכאל שמש. הוא צייץ: "יונתן אוריך, יועצו הבכיר של רה״מ, במתקפת ציוצים כעת נגד רועי ינובסקי בטענה שהסכומים שפרסם אינם נכונים. האם אוריך יהיה מוכן לשתף אותנו אם הסכום האמיתי גבוה או נמוך יותר?".

אוריך לא נשאר אדיש וענה: "מיכאל שרץ. תודה על הקידום. דבר אחד יש לך: אתה פונה לתגובה. פה לא פנו. לא נורא, לא מתפעלים". שמש השיב: "לא יפה לקרוא לי ככה. אתה יודע שאני אדם רגיש. ולא קיבלנו תשובה – מעניין מאוד (מאוד) למה".

מתוך שידורי כאן 11
מיכאל שמש | מתוך שידורי כאן 11

הטון החריף בהמשך: אוריך כתב לשמש כי "בדיוק עברתי לירושלים ולכן אני אומר לך מניסיון של שבוע – אני לא מרגיש חובה לתת תשובות לג׳וקים". שמש סיים את השיח באזהרה: "אני רואה שההתכתבות ברשת מוציאה ממך טקסטים שאחר כך תתחרט עליהם, אז אפסיק כאן. נ.ב. השאלה עדיין בתוקף. אם תרצה אפשר גם בפרטי, מבטיח לפרסם".

העימותים הפומביים הללו מצטרפים לשורת התכתשויות שמנהל אוריך ברשתות החברתיות, בעיצומה של פרשת "קטארגייט" שממשיכה להסעיר את הזירה הציבורית והפוליטית.

יונתן אוריך מיכאל שמש רועי ינובסקי קטר-גייט

 צבע אדום

art