איתי בלומנטל: דיוחנו הערב: ישראל צפויה להגיב על שיגור רחפן הנפץ של חיזבאללה שפגע הלילה בכלי הנדסי של צה"ל סמוך לרכס עלי טאהר ברצועת הביטחון הישראלית בדרום לבנון. בשעות האחרונות, בצה"ל מקיימים הערכות מצב, והכינו מספר אפשרויות תגובה: מתקיפה מהאוויר ועד פעולות ממוקדות- למשל נגד המחבלים ברכס עלי טאהר- שיועברו לאישור הדרג המדיני. המנגון האמריקני יעודכן. אחת האפשרויות היא לבצע פעולות שנדחו בתקופה האחרונה, פעולות שנחשבות "לרגישות", בעקבות דרישה של ממשל טראמפ שלא להסית קשב לזירה הלבנונית כל עוד ארה"ב היתה עסוקה בהסלמה מול איראן. גורם ישראלי אומר לנו הערב שלישראל זכות להגיב על פגיעת הרחפן הלילה, גם במסגרת ההסכם שנחתם עם ממשלת לבנון, הסכם שמאפשר לצה"ל לפעול נגד חיזבאללה במקרה שיפר את הפסקת האש.
מנגו במחירי רצפה בישראל - התודות לנשיא טראמפ
החלטת הנשיא טראמפ להטיל מכסים על ברזיל ומקסיקו הובילה להצפת השוק האירופי, וגררה את מחירי המנגו בישראל לשפל - החקלאים מדווחים על הפסדים
שוק המנגו בישראל מתמודד עם ירידת מחירים חריגה, כשקילוגרם מנגו נמכר ב-7.9 שקלים בלבד - כמעט כמו מלפפון ירוק.
המגדלים מקבלים השנה כ-1.5 שקלים לק"ג בלבד, לעומת 2.5 בעונה שעברה, ומזהירים כי יסיימו את השנה בהפסדים.
ע"פ הדיווח בynet, המשבר החל לאחר שנשיא ארה"ב דונלד טראמפ הטיל מכסים על יבוא מברזיל וממקסיקו. כתוצאה מכך הוסטה סחורה עצומה לאירופה - השוק המרכזי של המנגו הישראלי - והמחירים שם צנחו.
עלויות הייצור הנמוכות בברזיל מאפשרות להם להציע מחירים זולים בהרבה, מה שמותיר את החקלאים המקומיים חסרי אונים.
לכך נוספו שינויי אקלים שגרמו להבשלה מוקדמת, חרמות על תוצרת ישראלית בצרפת וסגירת השוק בעזה, שצרכה בעבר כ-10,000 טונות בשנה.
אלקנה בן ישר, יו"ר שולחן המגדלים, סיכם בראיון לynet: "המכס של טראמפ יצר הצפה באירופה והותיר אותנו עם עודפים גדולים. לצערנו הפער בין מה שהצרכן משלם למה שהחקלאי מקבל נותר עצום".
