וושינגטון: רשות ההגירה והמכס של ארה"ב (ICE) הודיעה על מעצרם של מספר אזרחים אפגנים, שהיגרו לארה"ב על ידי ממשל ביידן במהלך מבצע "ברוכים הבאים לבעלות הברית".
לא רק עם קודמו: הפגישה של המבקר עם זמיר
לאחר שמוקדם יותר פורסם על רצונו להיפגש עם שורת אישיים המעורבים במחדל 7 באוקטובר - מבקר המדינה ייפגש אף עם הרמטכ"ל הנוכחי. המטרה: להסיר חסמים שנותרו בנוגע לביקורת הצבאית | קצינים מצה"ל מבקשים: דחיית הפגישות, צריכים להיערך
הבדיקה לטבח בשמחת-תורה: מבקר המדינה מתניהו אנגלמן צפוי להיפגש עם הרמטכ"ל הנוכחי אייל זמיר, זאת במסגרת הביקורות על הנושאים שבליבת כשלי המחדל בשנה שעברה.
על פי הדיווח ב'רשת ב', מטרת הפגישה מבחינת המבקר אנגלמו עם זמיר, שלא היה הרמטכ"ל בעת הטבח ומונה לתפקיד בחודשים האחרונים, נועדה על מנת להסיר חסמים שנותרו בנוגע לביקורת הצבאית.
כזכור, מוקדם יותר היום (שני) אנגלמן הודיע על התקדמות בחקירה שמקיים, כאשר הוא צפוי להיפגש עם שורות אישיים שקשורים בתפקידם למחדל, בהם ראש הממשלה בנימין נתניהו, שר הביטחון לשעבר יואב גלנט, הרמטכ"לים הקודמים הרצי הלוי ואביב כוכבי וכן ראש השב"כ לשעבר רונן בר.
עוד דווח ב'רשת ב' כי קצינים בכירים בצבא שקיבלו פנייה לפגישה, ביקשו לדחות את הפגישות בכמה שבועות לפחות, זאת כדי להיערך להן. חלק מהקצינים הבכירים יגיעו כשהם מיוצגים על ידי עורכי דין - וייתכן שכך גם בכירים בדרג המדיני. חלק מהפגישות צפויות להתקיים כבר בימים הקרובים.
