מבזקים מבזקים +
תל אביב 28°c
באר שבע 25°c
חיפה 23°c
ירושלים 28°c
בית שמש 28°c
בני ברק 28°c
אשדוד 28°c
ט"ו כסלו התשפ"ו | 05.12.2025
תל אביב 28°c
באר שבע 25°c
חיפה 23°c
ירושלים 28°c
בית שמש 28°c
בני ברק 28°c
אשדוד 28°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

פריצת דרך: טיפות עיניים חדשות יסירו את הצורך במשקפיים

מנהל המזון והתרופות האמריקני אישר טיפות עיניים חדשניות בשם VIZZ, שפותחו על ידי חברת LENZ וצפויות לשנות את חיי הסובלים מפרסביופיה בארה"ב

פריצת דרך: טיפות עיניים חדשות יסירו את הצורך במשקפיים
משקפיים צילום: Ideogram

בשורה דרמטית מגיעה מארצות הברית לאחר שמנהל המזון והתרופות האמריקני העניק לאחרונה אישור רשמי לטיפות עיניים חדשות בשם VIZZ, המאפשרות ראייה חדה מקרוב ללא שימוש במשקפיים. בערוץ 14 דווח כי את התרופה פיתחה חברת LENZ, והיא צפויה להגיע למדפים בתוך שלושה חודשים בלבד, כך לפי הדיווחים.

הטיפות מיועדות להתמודד עם תופעת הפרסביופיה, ירידה טבעית ביכולת הראייה מקרוב שמופיעה לרוב אחרי גיל 45 ומשפיעה כיום על יותר מ־100 מיליון אמריקנים. לפי החברה, שימוש יומיומי מספק עד 10 שעות של ראייה ממוקדת מקרוב, מבלי לגרום לטשטוש בראייה למרחק וללא תופעות הלוואי שהופיעו בטיפולים קודמים.

Pixabay
טיפות עיניים | Pixabay

הפעולה מתבצעת באמצעות כיווץ עדין של האישון, היוצר אפקט "חור סיכה" המזכיר את פעולת עדשת המצלמה, ובכך משפר את חדות הראייה מקרוב. בשונה מטיפות Vuity שאושרו בעבר ועלולות להוביל לתופעות כמו כבדות באזור המצח או בעיות נדירות ברשתית, VIZZ אינה מפעילה את שרירי העדשה ולכן נחשבת בטוחה יותר.

האישור הגיע לאחר שלושה ניסויים קליניים מתקדמים בשלב II בהשתתפות מאות נבדקים, בהם לא נרשמו תופעות לוואי חמורות. החברה מסרה כי התרופה צפויה להיות זמינה לציבור הרחב ברבעון האחרון של 2025 ותהווה את טיפות העיניים היחידות המאושרות כיום על בסיס אצקלידין לטיפול בפרסביופיה.

עיניים משקפיים

 צבע אדום

art