וושינגטון: רשות ההגירה והמכס של ארה"ב (ICE) הודיעה על מעצרם של מספר אזרחים אפגנים, שהיגרו לארה"ב על ידי ממשל ביידן במהלך מבצע "ברוכים הבאים לבעלות הברית".
בכיר אמירתי בעברית: שלום אמיתי יושג רק בדיאלוג בין ישראל לפלסטינים
יו"ר ועדת חוץ וביטחון בפרלמנט של איחוד האמירויות, ד"ר עלי א-נועיימי, צייץ בעברית מסר לישראל: "שלום הוא תנאי הכרחי לביטחון, ליציבות ולשגשוג של כל מדינה או אזור. שלום המושג בכוח איננו שלום אמיתי"
יו"ר ועדת חוץ וביטחון בפרלמנט של איחוד האמירויות, ד"ר עלי א-נועיימי, צייץ פוסט מעניין בעברית, במה שנראה כמו מסר לישראלים.
בפוסט נכתב: "שלום הוא תנאי הכרחי לביטחון, ליציבות ולשגשוג של כל מדינה או אזור, והוא יושג כאשר כל בני האדם ירגישו שמכבדים ומקבלים אותם כפי שהם, בלבבותיהם ובמחשבותיהם של בני האדם. שלום המושג בכוח איננו שלום אמיתי, שכן הוא משרת זמנית את האינטרס של צד אחד בעוד שהצד השני סובל".
עוד כתב: "הסכסוך הישראלי-פלסטיני לא יסתיים בלי להביא שלום לשני העמים. דיאלוג המבוסס על החוק הבינלאומי הוא הדרך היחידה לסיים את הסכסוך. שימוש בדת כדי להצדיק החלטות פוליטיות הוא חלק מהבעיה ולא חלק מהפתרון, משום ששני הצדדים יעשו שימוש בדת וכך ייגרר האזור למלחמת דת שלא יהיו בה מנצחים".
הבכיר המשיך בפניה לישראלים: "נדרשים חוכמה ואומץ מצד מנהיגי שני העמים כדי לקבל את ההחלטות הנכונות. לקיצונים משני הצדדים יש אינטרס בהמשך הסכסוך، עבורם זהו עניין אידיאולוגי ולא טובת העמים עצמם. שלום בר-קיימא יושג רק באמצעות פתרון שיזכה בלבבות ובמחשבות של האנשים ויתבסס על החוק הבינלאומי".
