יובל שדה: חודשה ישיבת הממשלה על התקציב
גולדקנופף וטסלר מתנערים מאייכלר ופרוש במאבק הרוטציה מול דגל
בכירי אגודת ישראל במכתב רשמי: “מוכנים לכל בוררות - לא נגרר למשיכת זמן” • מטילים את כובד המשקל על הסכמה רבנית, תוך עקיפת חברי הכנסת אייכלר ופרוש
המאבק סביב הסכם הרוטציה בין דגל התורה לאגודת ישראל מחריף, אך לראשונה מתגלה סדק גם בתוך אגודת ישראל עצמה.
במכתב תגובה ששלחו היום (שלישי) יו”ר אגודת ישראל ח”כ יצחק גולדקנופף וח”כ יעקב טסלר לדרישתו של ח”כ משה גפני לקיים את ההסכם, הם הצהירו כי הם מוכנים ללכת להכרעת רבנים או למסגרת בוררות - ולא ייגררו למשיכת זמן.

השניים מתנערים משני החברים הנוספים באגודת ישראל, ח”כ ישראל אייכלר וח”כ מאיר פרוש, שלדבריהם גוררים זמן בהחלטה על מילוי ההסכם.
לדברי ראשי אגודת ישראל, הוצע ע"י הרב משה שיפמן לקיים בוררות יחיד או על זבל״א, והדבר זכה לאישור כלל חברי הסיעה. עם זאת, הם טוענים כי ניסיונותיהם לגבש רשימה מוסכמת של שמות לבוררות נתקלים ב"תואנות ובדחיות שונות", היוצרות רושם כאילו מדובר במשיכת זמן מכוונת ולא עניינית.
במכתבם מדגישים גולדקנופף וטסלר כי הם מוכנים לקבל כל הצעת בוררות שתובא ע"י גפני, ובלבד ש"השמות שיבואו בחשבון יהיו על דעת כלל החברים".
כזכור, בעקבות עזיבתו מהכנסת של ח"כ יצחק פינדרוס שכיהן מכוח החוק הנורבגי הפכה הסיעה האשכנזית ללא שוויונית. אגודה עם 4 ח"כים ודגל עם 3. בדגל התורה שיגרו מכתב לאגודה עם דרישה שאחד מהחברים באגודת יתפטר לטובת פינדרוס.
הטענה מבוססת על הסכם רוטציה שנערך בין הסיעות לפיו במקרה שהיהדות התורה מקבלת מספר אי זוגי של מנדטים, המקום האחרון יתפטר אחרי חצי קדנציה לטובת הבא אחריו כדי ליצור שוויון.
גורמים באגודת ישראל גיחכו על הדרישה ומסרו: "המקום השמיני כיהן למעלה מחצי קדנציה. אם המקום השביעי יתפטר, יוצא שמקום שמונה יכהן יותר זמן ממקום שבע. איזה שוויון יש כאן? זה נגד כל היגיון".
בנוסף, באגודה תוקפים: "איך הם לא מתביישים בדגל. רק לפני מספר חודשים דרשנו מדגל להתפטר מהוועדה למינוי דיינים לטובת רוטציה עבור אגודה כפי שנחתם בהסכם, אבל איש מדגל לא ענה לנו. ברוכי נשאר חבר בוועדה ומינה דיינים. לא קיבלנו תשובה אפילו. פתאום הם נזכרים שיש הסכמים".
