מבזקים מבזקים +
תל אביב 16°c
באר שבע 19°c
חיפה 18°c
ירושלים 16°c
בית שמש 16°c
בני ברק 16°c
אשדוד 16°c
ט"ו כסלו התשפ"ו | 05.12.2025
תל אביב 16°c
באר שבע 19°c
חיפה 18°c
ירושלים 16°c
בית שמש 16°c
בני ברק 16°c
אשדוד 16°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

תכינו את הצלחות: בשר ברוטב חצילים ועגבניות

איזה שילוב מטורף בין חצילים אפויים, בשר בקר ועגבניות - מתכון מוצלח וטעים במיוחד!

תכינו את הצלחות: בשר ברוטב חצילים ועגבניות
בשר ברוטב חצילים ועגבניות צילום: שאטרסטוק

מצרכים:

  • 2 ק"ג בשר בקר מספר 8/6/5/2
  • 1 חציל גדול
  • 3 עגבניות
  • 3 כפות רסק עגבניות
  • שמן לטיגון
  • בצל גדול
  • 3 שיני שום
  • תבלינים: כף גדושה פפריקה, כף ראס אל חנות, כפית פלפל שחור, כפית מלח

אופן ההכנה:

  1. מרתיחים את הבשר כשעה וחצי עד לריכוך.
  2. בינתיים פורסים את החציל לפרוסות רוחב ומניחים בקערה עם מלח
  3. מוציאים את השר ופורסים לפרוסות יפות / קוביות
  4. מטגנים בסיר בצל (קוביות או פרוסות) ומוסיפים שום, מניחים מעל את הבשר ולאחר טיגון קל מוסיפים מים רותחים לכיסוי, תבלינים ועוד מעט שמן.
  5. מכניסים את החצילים לאפיה בתנור עד להשחמה קלה
  6. לאחר כחצי שעה של בישול הבשר מוסיפים את הרסק עגבניות, קוביות עגבניות ואת החצילים האפויים. מוודאים שיש דיי מים לרוטב.
  7. מתקנים תיבול ומבשלים יחד עוד כחצי שעה – 40 דקות בהתאם לצורך של הבשר.
  8. בתיאבון!!

 צבע אדום

art