אסף רוזנצוייג: ממשל טראמפ פרסם את מסמך אסטרטגיית הביטחון הלאומי השנתי שלו. בין השאר קובע המסמך כי המזרח התיכון כבר אינו מהווה את ליבת אסטרטגיית הביטחון של ארה"ב, בין השאר בשל הדומיננטיות האנרגטית של ארה"ב והתקדמות תהליך השלום באזור
פוטר קצין עיתונות בכיר במחלקת המדינה לענייני ישראל והפלסטינים
מחלקת המדינה האמריקנית פיטרה את קצין העיתונות הבכיר שלה לענייני ישראל והפלסטינים, בעקבות חילוקי דעות על נושאי מפתח מרכזיים במדיניות ממשל טראמפ, בהם תוכניתו של הנשיא להעביר מאות אלפי פלסטינים מרצועת עזה
מחלקת המדינה האמריקנית פיטרה את קצין העיתונות לענייני ישראל והפלסטינים, שאהד גוריישי, בעקבות חילוקי דעות על נושאים מרכזיים במדיניות ממשל טראמפ - בהם תוכניתו של הנשיא להעביר מאות אלפי פלסטינים מרצועת עזה.
על פי הדיווח של ה"וושינגטון פוסט", גוריישי פוטר ביום שני האחרון, כמה ימים לאחר ויכוח במשרד החוץ האמריקני על פרסום הצהרה לתקשורת שהוא ניסח, ובה נכתב: "איננו תומכים בעקירה בכפייה של פלסטינים מעזה". בכירי מחלקת המדינה הטילו וטו על המהלך, וגוריישי פוטר.
גורמים אמריקנים, שדיברו עם ה"וושינגטון פוסט" אמרו כי פיטוריו של גוריישי מהווים מסר לעובדי מחלקת המדינה כי התנהלות תקשורתית הסוטה ממסרים פרו-ישראליים נלהבים לא תתקבל.
דובר מחלקת המדינה טומי פיגוט אמר: "עובדים פדרליים לא צריכים להעמיד את האידיאולוגיות הפוליטיות האישיות שלהם לפני האג'נדה של הנשיא הנבחר".
גוריישי אמר ל"וושינגטון פוסט" כי לא ניתן לו הסבר לפיטורים: "למרות מוניטין חזק ויחסי עבודה קרובים עם רבים מעמיתיי, לא הצלחתי לשרוד את חילוקי הדעות הללו", אמר. מחלקת המדינה לא חייבת לספק הסברים מאחר והוא עובד קבלן.
ב-Ynet דווח כי ביום רביעי האחרון לורה לומר, פעילת ימין קיצוני ויועצת לא רשמית של טראמפ, שידועה בהעלאת טענות לא מבוססות, תקפה את גוריישי. בפוסט ברשתות החברתיות, היא כינתה אותו "מוסלמי ג'יהאדיסט פרו-איראני שקשור למועצה האיראנית-אמריקנית הלאומית, שתמכה בהסכם הגרעין עם איראן ב-2015".
