מבזקים מבזקים +
תל אביב 27°c
באר שבע 27°c
חיפה 21°c
ירושלים 27°c
בית שמש 27°c
בני ברק 27°c
אשדוד 27°c
ט"ו כסלו התשפ"ו | 05.12.2025
תל אביב 27°c
באר שבע 27°c
חיפה 21°c
ירושלים 27°c
בית שמש 27°c
בני ברק 27°c
אשדוד 27°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

ה-FBI פשט על ביתו של ג'ון בולטון, יועצו לשעבר של טראמפ

סוכני ה-FBI פשטו על ביתו של ג'ון בולטון, יועצו לשעבר של הנשיא דונלד טראמפ, שהפך למבקר חריף שלו. החקירה עוסקת במסמכים מסווגים. ראש ה-FBI קאש פאטל: "איש אינו מעל החוק"

ה-FBI פשט על ביתו של ג'ון בולטון, יועצו לשעבר של טראמפ
ג'ון בולטון צילום: נועם ריבקין פנטון, פלאש 90

סוכני ה-FBI פשטו הבוקר (שישי) על ביתו של ג'ון בולטון, לשעבר היועץ לביטחון לאומי בממשלו של דונלד טראמפ – כך דיווחה סוכנות הידיעות AP. על פי הדיווחים, הפשיטה היא חלק מחקירה מתמשכת הנוגעת להחזקת מסמכים מסווגים.

הפשיטה החלה בשעה 7 בבוקר (שעון מזרח ארצות הברית) בביתו של בולטון שבבית'סדה, מרילנד. על פי גורם בממשל, מדובר בחקירה שהורה עליה ראש ה-FBI הנוכחי קאש פאטל.

עוד לפני פרסום דבר הפשיטה, כתב פאטל ברשת X (טוויטר לשעבר): "איש לא עומד מעל החוק. סוכני ה-FBI בדרכם למשימה".

צילום מסך
הציוץ | צילום מסך

בולטון, שהפך למבקר חריף של טראמפ מאז עזב את תפקידו, התפרסם בעבר גם בעקבות עימות סביב ספרו "The Room Where It Happened" שפורסם בשנת 2020. הממשל טען כי כלל מידע מסווג, ואף ניסה למנוע את פרסומו בטענה להפרת הסכם סודיות – אך נכשל בכך.

בולטון עצמו העלה הבוקר פוסט בו ביקר את מדיניותו של טראמפ כלפי רוסיה ואוקראינה, בעוד סוכני ה-FBI שהו בביתו. לא ברור אם הפוסט פורסם בזמן אמת או תוזמן מראש.

צילום מסך
הציוץ של בולטון | צילום מסך

החקירה הנוכחית, כך לפי גורם בכיר בארה"ב, נפתחה לפני מספר שנים אך נסגרה בתקופת ממשל ביידן "מטעמים פוליטיים", לשון הדיווח. כעת, תחת כהונתו של פאטל, היא נפתחה מחדש.

<blat>שאטרסטוק</blat>
קאש פאטל | <blat>שאטרסטוק</blat>

ראש ה-FBI הנוכחי, פאטל, הצהיר באחרונה כי בכוונתו למגר שחיתות בשורות הממשל ולחשוף ניסיונות טיוח – והפשיטה על ביתו של בולטון מגיעה יום לאחר שחשף כי ג'יימס קומי, ראש ה-FBI לשעבר, אישר הדלפות של מידע מסווג בתקופת הבחירות ב-2016.

קאש פאטל ג'ון בולטון ארצות הברית (ארה"ב) FBI דונלד טראמפ

 צבע אדום

art