מבזקים מבזקים +
תל אביב 23°c
באר שבע 22°c
חיפה 20°c
ירושלים 23°c
בית שמש 23°c
בני ברק 23°c
אשדוד 23°c
ט"ו כסלו התשפ"ו | 05.12.2025
תל אביב 23°c
באר שבע 22°c
חיפה 20°c
ירושלים 23°c
בית שמש 23°c
בני ברק 23°c
אשדוד 23°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

נשיא אירלנד קורא להתערבות צבאית של האו"ם בעזה: "ישראל כבר אינה נושאת באחריות"

היגינס טען כי מדובר ב"עידן טרגי" בהיסטוריה העולמית כולה, ועל רקע הדו"ח שפרסם בסוף השבוע גוף מטעם האו"ם שבו נקבע שישנה "מגפת רעב" בעיר עזה – דו"ח שבישראל דחו את ממצאיו ומתחו עליו ביקורת חריפה

נשיא אירלנד קורא להתערבות צבאית של האו"ם בעזה: "ישראל כבר אינה נושאת באחריות"
דבלין בירת אירלנד צילום: מרדכי לובעצקי

מייקל היגינס, הנשיא האנטי-ישראלי של אירלנד, קרא אמש פעם נוספת לאו"ם להתערב צבאית במלחמה בעזה על מנת להבטיח העברה של סיוע הומנטרי לתשובי הרצועה. כך דווח ב-Ynet.

בריאיון לתחנת רדיו של תאגיד השידור הציבורי באירלנד, RTE, טען היגינס כי מדובר ב"עידן טרגי" בהיסטוריה העולמית כולה, ועל רקע הדו"ח שפרסם בסוף השבוע גוף מטעם האו"ם שבו נקבע שישנה "מגפת רעב" בעיר עזה – דו"ח שבישראל דחו את ממצאיו ומתחו עליו ביקורת חריפה – הוא הוסיף כי המלחמה הגיעה לשלב שבו ישראל כבר אינה נדרשת יותר לשאת אחריות על מעשיה. בכך ביקש לומר למעשה שישראל צריכה לספוג השלכות חמורות יותר על מה שהוא שב ותיאר בריאיון כ"רצח עם".

הנשיא האירי דרש כאמור התערבות בינלאומית לטובת העברת סיוע לעזתים, תוך התעלמות מהמאמצים הרבים של ישראל להעביר להם סיוע – בכלל זאת הפסקות אש מקומיות וזמניות והצנחות מהאוויר. לדבריו, "נדרשת הערכה מחודשת ברמה הגלובלית סביב חשיבותה של העצרת הכללית של האו"ם", וסביב תפקיד העצרת הכללית בהבטחת גישה של אזרחים לסיוע הומניטרי. 

הוא הזכיר בדבריו את פרק 7 באמנת האו"ם – שמעניק רק למועצת הביטחון את הסמכות להורות על הפעלת כוח צבאי לפתרון סכסוכים בעולם. היגינס טען, באופן שגוי, שניתן לכאורה לעקוף את מועצת הביטחון: "אם שיעור מסוים מהוועדה של העצרת הכללית תומך בכך, אפילו אם מועצת הביטחון תטיל וטו כדי לחסום זאת, המזכ"ל יוכל לקרוא לכוח שיוקם ויבטיח גישה הומניטרית", אמר. 

נשיא אירלנד סיפר בריאיון כי בעבר, לפני המלחמה האחרונה, הוא ביקר בשטחים הפלסטיניים: "ישבתי עם אנשים באוהלים בעזה, בגדה המערבית ובמקומות נוספים באחד מביקוריי האחרונים. אחד הדברים שהכי ריגשו אותי היה לקרוא דו"ח רפואי שהראה כי ילדים פלסטינים סובלים מטראומה גדולה יותר מההשפלה של הוריהם מאשר מותם".

אירלנד רצח עם מלחמת חרבות ברזל עזה

 צבע אדום

art