וושינגטון: רשות ההגירה והמכס של ארה"ב (ICE) הודיעה על מעצרם של מספר אזרחים אפגנים, שהיגרו לארה"ב על ידי ממשל ביידן במהלך מבצע "ברוכים הבאים לבעלות הברית".
מתכון מדוייק לעוגת שמרים שוקולד חמה ומהפנטת
עוגת שמרים קלאסית אבל מלאה בטעם של קקאו איכותי מתוק וגנאשי שהופך את הרגע הזה לקסום במיוחד...
מצרכים:
- 1 ק"ג קמח
- 1 כף שטוחה מלח
- 4 כפות סוכר
- 2 כפות שמרים
- 160 מ"ל שמן
- 500 מ"ל מים
למילוי:
- 2 כוסות קקאו אמיתי
- 1 ו-1/2 כוס סוכר
- 1/2 כוס שמן
- מעט מים (מתחילים מ1/4 כוס ומערבבים ואז מוסיפים לפי הצורף עד לקבלת ממרח סמיך מאד)
- גרידת לימון מחצי לימון (מומלץ מאד)
- 3 כפות פודינג
- 1 ביצה לפי הצורך
- לציפוי לפני האפיה: 1 ביצה טרופה ושומשום (לא חייבים)
אופן ההכנה:
- לשים את חומרי בצק עד לקבלת בצק רך.
- מתפיחים עד להכפלת הנפח
- את כל חומרי המילוי מערבבים בקערה אחת. אם הבלילה נוזלית מוסיפים ביצה ופודינג לקבלת בלילה 'דביקית' יותר, אם היא פירורית מדיי תוסיפו בזהירות מים חמימים מהברז
- מחלקים לכדורים (כ-4 כדורים בינוניים) ומרדדים כל כדור למשטח מאורך ומורחים כמות נכבדה של המילוי. (אם המילוי לא מספיק לכל הבצק, תמיד כדאי להכין עוד)
- מגלגלים מהצד הצר עד לצד השני בצורה מהודקת ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפיה ומשאירים להתפחה קלה
- אם אתם מהמתקדמים – לאחר גלגול הבצק אפשר לחצות אותו באמצע לכל אורכו בעזרת סכין ולקלוע את 2 חלקי הבצק הפתוח ולקבל צמת פסים מהממת.
- מחממים תנור ובינתיים מורחים ביצה ושומשום ומכניסים לאפייה למשך כ25 דקות בחום של 220 מעלות.
בתיאבון!
