מבזקים מבזקים +
תל אביב 23°c
באר שבע 22°c
חיפה 20°c
ירושלים 23°c
בית שמש 23°c
בני ברק 23°c
אשדוד 23°c
ט"ו כסלו התשפ"ו | 05.12.2025
תל אביב 23°c
באר שבע 22°c
חיפה 20°c
ירושלים 23°c
בית שמש 23°c
בני ברק 23°c
אשדוד 23°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

רס״ן א׳ בכיר במערך הטכני: "תמיד יש לחץ כשהמטוסים באוויר"

בכיר במערך הטכני של חיל האוויר חושף פרטים על תחזוק מטוסי הקרב: "יודעים לתחזק את המטוסים שבכל רגע מטוסנו אם יצטרכו לפעול הם יכלו לעשות זאת. יש הרבה אנשים שאחראים על ההכנה למשימה"

רס״ן א׳ בכיר במערך הטכני: "תמיד יש לחץ כשהמטוסים באוויר"
היערכות חיל האוויר לקראת התקיפה בתימן צילום: דובר צה"ל

לאחר התקיפה הישראלית הערב בתימן, רס״ן א׳ קצין טכני במערך מטוסי הקרב מספר על ההכנות ועל הדריכות.

״אין ספק שיש ימים גדולים רבים במהלך הלחימה אבל היום בהחלט היה יום גדול. אנחנו במערך הטכני אמונים על להביא לכך שהמשימה תצא ותעבור באופן הכי טוב שאפשר. תמיד יש לחץ כשהמטוסים באוויר״. 

״המטרות שהותקפו הן שונות מהתקיפות הקודמות, אנחנו לא מתעסקים במה אנחנו תוקפים אלא איך אנחנו עושים את המשימה שלנו על הצד הטוב ביותר. באחריותי להכין את המטוסים למשימה -לא משנה באיזה יעד ובאיזה זמן״. 

דובר צה"ל
רס״ן א׳ קצין טכני במערך מטוסי הקרב | דובר צה"ל

עוד אמר רס"ן א': ״המערך הטכני יודע לתחזק את המטוסים שבכל רגע מטוסנו אם יצטרכו לפעול הם יכלו לעשות זאת. יש הרבה אנשים שאחראים על ההכנה למשימה, אנחנו מתמלאים גאווה אחרי כל משימה אחרי שנתיים של מלחמה והישגים בכל פעם״. 

״המשימה שלנו אף פעם לא נגמרת, בטח כשיש חטופים - התחושות הן של גאווה, כשהמטוסים חוזרים ללא החימושים וביצעו את המשימה על הצד הטוב ביותר, דבר שישמור יותר על ביטחון ישראל״.

תימן איראן החות'ים עזה מלחמת חרבות ברזל

 צבע אדום

art