מוטי קסטל: השר קרעי: זה רגע המבחן של כולנו. דרושים איזונים ובלמים לגולם שקם על יוצרו. הממשלה חייבת לקבל החלטה עוד היום: אנחנו לא מקבלים את ההתערבות הבוטה של בג״צ בלב־ליבה של סמכות הממשלה. הסמכות להדיח יועצת משפטית היא סמכות הממשלה בלבד על פי חוק. על הממשלה להדיח סופית ובפועל את היועמ״שית, לחסום את כניסתה למשרדי הממשלה ולמנות לאלתר ממלא מקום. עכשיו. רק אם נגיד לא(!) לפסקי דין מנוגדים לחוק של בג״צ, נוכל להציל את הדמוקרטיה הישראלית.
הנשיא הסורי על הסכם שלום: "לא יהיו סודות מתחת לשולחן"
כשברקע התחממות היחסים, הנשיא הסורי טוען כי במידה ויחליט ללכת לכיוון הסכם שלום עם ישראל - הוא יודיע על כך בפומבי: "אצא בפני כולם ואסביר" | אך הודה: "כרגע זה לא על הפרק"
נשיא סוריה אחמד א-שרע הצהיר כי אם מדינתו תלך לכיוון הסכם שלום, הוא יודיע על כך פומבי - אך הודה כי כרגע זה לא על השולחן.
בשיחה שקיים עם אנשי תקשורת, פרס את יחסו לישראל. נדים קטייש, מנהל ערוץ סקיי ניוז ערביה השתתף בפגישה, ואישר כי סוריה מנהלת "מגעים מתקדמים" עם ישראל להסכם ביטחוני, והוא בונה על כך שהסכם שכזה, אם יושג, יהיה מבוסס על קו הפרדת הכוחות משנת 1974.
א-שרע אמר כי הוא רוצה להחיות את שביתת הנשק עם ישראל, שיהיו "סידורים ביטחוניים" שישמרו על ריבונות סוריה ויפתחו אפשרות לצעדים בוני אמון, שייתכן שיביאו בעתיד לשלום. א-שרע אומר כי הוא אינו רואה כרגע שישנה אפשרות להסכם שלום עם ישראל, הסכם מדיני כולל, הוא אינו רואה שהנסיבות מאפשרות זאת.
אלא שאם הסכם שלום עם ישראל ישרת קודם כל את סוריה ואת העם הסורי, וישרת גם את האזור, אז אמר כי "לא אהסס לרגע לבחור באפשרות הזו, אצא בפני כולם ואסביר למה השלום הוא צורך חיוני" ואמר כי "לא יהיו סודות או הסכמים מתחת לשולחן", כי הוא סבור שיש ברשותו תמיכה ואמון בקרב הסורים, וכי ביכולתו לשכנע אותם שזה דבר שיועיל להם ולאזור, כך בציטוטים שתורגמו על ידי העיתונאי רועי קייס.
