המתיחות בין ממשל טראמפ לאיראן הניב לחברות הנפט האמריקאיות מעל 130 מיליארד דולר ב ששת החודשים האחרונים — זינוק של כמעט פי שלושה מהשנה שעברה, לפי ה"ניו יורק טיימס". מנגד, הציבור האמריקאי שילם כ-148 מיליארד דולר נוספים על דלק (מעל 1,000 דולר למשק בית, לפי אוניברסיטת בראון). המבחן = בחירות האמצע ב-3 בנובמבר
לשכת רה"מ: "מוכנים לצמצום הדרגתי של נוכחות צה"ל – אם לבנון תפעל לפירוק חיזבאללה"
לשכת ראש הממשלה בירכה את ממשלת לבנון על החלטת מועצת השרים לפרק את חיזבאללה מנשקו עד סוף 2025: “צעד משמעותי לשיקום ריבונות המדינה”
לשכת ראש הממשלה פרסמה הבוקר (שני) הודעה דרמטית, בה בירכה את ממשלת לבנון - בהנהגת הנשיא מישל עאון וראש הממשלה תמאם סלאם - על החלטתה לפעול לפירוק חיזבאללה מנשקו עד סוף שנת 2025.
בהודעה נכתב כי מדובר ב”החלטה משמעותית” אשר מהווה הזדמנות עבור לבנון “להחזיר לעצמה את ריבונותה, לשקם את מוסדות המדינה, הצבא והממשל - ללא השפעה של גורמים שאינם מדינתיים”.
עוד נמסר כי ישראל מוכנה “לתמוך בלבנון במאמציה לפרק את חיזבאללה מנשקו ולפעול יחד לקראת עתיד בטוח ויציב יותר עבור שתי המדינות”.
בהתייחסות ישירה למהלכים הצפויים, לשכת רה״מ ציינה כי אם כוחות הביטחון הלבנוניים ינקטו בצעדים ממשיים, ישראל “תנקוט בצעדים הדדיים, כולל צמצום הדרגתי של נוכחות צה״ל - בתיאום עם ארצות הברית”.
בסיום ההודעה נכתב: “כעת הזמן שישראל ולבנון יתקדמו ברוח של שיתוף פעולה, תוך התמקדות במטרה המשותפת של פירוק חיזבאללה מנשקו וקידום היציבות והשגשוג של שתי המדינות”.
