עמית סגל: זמיר החליט אתמול לקדם את גיטלמן, מראשי תנועת אחים לנשק, שהיה חלק ממהלך הסרבנות והודיע ש״לא ישרת בדיקטטורה״. גיטלמן אמור להיות תת אלוף במפקדת זרוע היבשה.
גורם תימני לישראל: "כוונו את התקיפות לראשי החות'ים"
גורם אופוזיציה תימני: "התקיפות אינן ישנו דבר כל עוד אינן פוגעות בראשי החות'ים" • "בכל פעם שיש תקיפה החות'ים מנצלים את זה ואומרים לאנשים כי ישראל היא זו שתוקפת אותם"
למרות שנראו אתמול בצנעא פטריות אש ועמודי עשן כתוצאה מתקיפות צה"ל כלפי מטרות צבאיות של החות'ים, בתימן ממהרים היום (שני) להפחית את ההתלהבות. גורם אופוזיציה תימני הבהיר בשיחה עם חדשות 12 כי כל עוד התקיפות לא מכוונות לראשי החות'ים - הן לא ישנו דבר.
"אם המתקפה אינה פוגעת בהנהגת החות'ים היא חסרת תועלת ובעלת השפעה מעטה. החות'ים הם בסך הכול זנב איראני. הדבר האחרון שמעניין אותם זה העם התימני, התשתיות והכלכלה שלו", טען הגורם.
בהמשך הוסיף כי "בכל פעם שיש תקיפה, החות'ים מנצלים את זה ואומרים לאנשים: ישראל היא זו שתוקפת אתכם ואת האינטרסים שלכם, ואילו אנחנו לא נפגענו".
הוא מדגיש כי "יש להתייחס לחות'ים ולכל הזנבות האיראניים כפי שהתייחסו לחסן נסראללה ולחיזבאללה, ורק כך".
על רקע תמונה של פיצוץ גדול ועמודי עשן מיתמרים מעל בניינים בצנעא, הכותרת של העיתון התימני הבוקר הייתה "הישות (הציונית) - חוט של עשן".
במאמר שפורסם בעיתון נטען כי מדובר ב"ניסיון נואש מול כוח הטילים של צנעא. התקיפות כוונו לעבר מתקנים אזרחיים ושירותיים וגרמו לשריפות עזות ולעמודי עשן שחור וסמיך מעל שמי הבירה ולנפגעים אזרחיים. אבל מאחורי המראה הזה מסתתרת אמת ברורה: תל אביב מחפשת תמונת ניצחון מדומה בצנעא, לאחר שנכשלה בהשגת הישג צבאי ממשי".
משרד הבריאות של החות'ים עדכן הלילה על שישה הרוגים ו-86 פצועים בתקיפות הישראליות בצנעא. הבכיר החות'י מוחמד אל-בוח'ייתי מיהר להבהיר מיד לאחר התקיפות כי "התקיפה הישראלית בתימן לא תרתיע אותנו מהמשך התמיכה בעזה - יהיו הקורבנות אשר יהיו".
