יובל שדה: חודשה ישיבת הממשלה על התקציב
ארה"ב לצד ישראל: חיזבאללה חייב להתפרק מנשקו לפני כל מהלך
השליח האמריקאי תיאר את עבודת ממשלת לבנון כמרשימה, וציין כי צבא לבנון מבצע את תפקידיו ביעילות מדרום לנהר הליטאני. בראק הוסיף כי לא קיבל תדרוך על תוכנית הצבא לפרק את חיזבאללה מנשקו
שליח ארצות הברית ללבנון, טום בראק, נפגש בביירות עם נשיא לבנון ג'וזף עאון והמשלחת האמריקאית, והצהיר כי "אף אחד לא רוצה מלחמת אזרחים בלבנון". לדבריו, ישראל תגיב "צעד אחר צעד" להצעה הלבנונית שתוצג ב־31 באוגוסט, והתגובה תהיה "היסטורית". בראק הוסיף כי "חיזבאללה לא צריך להיות חמוש נגד ישראל, הוא סטה מהדרך הפוליטית בנחישותו להחזיק נשק".
בראק שיבח את ממשלת לבנון על עבודתה וציין כי צבא לבנון מתפקד היטב מדרום לנהר הליטאני. עם זאת, אמר כי לא קיבל תדרוך על תוכנית אופרטיבית לפרק את חיזבאללה מנשקו. לדבריו, קיימת תוכנית מימון לפיצוי אנשי חיזבאללה שימסרו את נשקם, ובמקביל ישראל צפויה להציג תוכנית לנסיגה מדרום לבנון.
בתוך כך, הסנאטור לינדזי גרהאם, מקורב לנשיא ארה"ב דונלד טראמפ וידיד ותיק של ישראל, אמר במסיבת עיתונאים כי וושינגטון עשויה להגיע להסכם הגנה הדדי עם לבנון – אם תיישם את תוכנית פירוק חיזבאללה מנשקו. "אם ארצות הברית תחתום על הסכם הגנה במזרח התיכון, סביר להניח שזו תהיה לבנון", אמר.
גרהאם הדגיש כי ארה"ב מוכנה לשתף פעולה רק עם הצבא הלבנוני הרשמי, שמחויב להגן על כל אזרחי לבנון וליהנות מלגיטימציה בכל שכבות החברה. הוא קרא לממשלת ביירות "לזרז את קבלת ההחלטות הקשות" ולמצוא דרך לפרק את חיזבאללה מנשקו, אחרת "דלתות רבות יישארו סגורות".
עוד אמר כי חיזבאללה משרת סדר יום שאינו תואם את האינטרסים של העם הלבנוני. לדבריו, "רעיון פירוק חיזבאללה מנשקו הוא רעיון לבנוני, לא זר. אי אפשר לבקש מישראל לעשות דבר לפני שחיזבאללה יפורק מנשקו".
כשנשאל לגבי ישראל, השיב: "נתניהו צריך להסתכל על לבנון בצורה שונה לאחר שחיזבאללה יפורק מנשקו".
