מבזקים מבזקים +
תל אביב 23°c
באר שבע 22°c
חיפה 20°c
ירושלים 23°c
בית שמש 23°c
בני ברק 23°c
אשדוד 23°c
ט"ו כסלו התשפ"ו | 05.12.2025
תל אביב 23°c
באר שבע 22°c
חיפה 20°c
ירושלים 23°c
בית שמש 23°c
בני ברק 23°c
אשדוד 23°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

מועמדת לקונגרס מטקסס שרפה את הקוראן: "אשים סוף לאיסלאם"

ולנטינה גומז, בת 26 ממחנה טראמפ, פרסמה סרטון פרובוקטיבי שבו היא מציתה את ספר הקוראן באש להביור ומכריזה כי "תשים סוף לאיסלאם" – הזעם מתפשט ברשתות ובתקשורת הערבית, והחות'ים כבר מאשימים את ישראל

מועמדת לקונגרס מטקסס שרפה את הקוראן: "אשים סוף לאיסלאם"
שריפת הקוראן צילום: באדיבות המצלם

צעירה מטקסס המתמודדת כרפובליקנית בבחירות לקונגרס האמריקני עוררה היום (ג') זעם בעולם המוסלמי, בעקבות סרטון שפרסמה ברשת ושבו היא נראית שורפת את הקוראן באמצעות להביור ומבטיחה "לשים סוף לאיסלאם" בטקסס, מדינה שאחוז אחד מתושביה מוסלמים. כך דווח ב-Ynet.

הצעירה, ולנטינה גומז בת ה-26 הרואה עצמה חלק ממחנה MAGA של דונלד טראמפ, מתכוונת להתמודד על המושב בבית הנבחרים האמריקני המוקצה למחוז ה-31 של טקסס, בבחירות שייערכו בנובמבר 2026. כמו בניסיונות קודמים שלה להשתלב בפוליטיקה היא מסתמנת כמועמדת זניחה למדי, ונראה שכדי לזכות לחשיפה היא פונה למפגנים פרובוקטיביים שלפי שעה אינם מביאים לה מצביעים – אבל בהחלט עשויים להעמיד אותה בסכנה.

בסרטון שפרסמה גומז ברשת X היא נשמעת מזהירה את האמריקנים "שהראשים של הבנים שלכם ייערפו אם לא נעצור את האיסלאם אחת ולתמיד", ואז שורפת עותק של הקוראן באמצעות להביור. "אמריקה היא מדינה נוצרית, אז הטרוריסטים המוסלמים יכולים להסתלק מפה לכל אחת מ-57 המדינות המוסלמיות", היא אומרת. "יש רק אלוקים אמיתי אחד, וזה אלוקי ישראל".

באדיבות המצלם
שריפת הקוראן | באדיבות המצלם

הסרטון של גומז עורר זעם בקרב מוסלמים, וסוקר בהרחבה בתקשורת הערבית, בין השאר ב"אל-ג'זירה", ב"אל-ערבי" הקטארי, בערוצים בלבנון, סוריה ומרוקו וגם בסוכנות הידיעות סאברין המזוהה עם המיליציות הפרו-איראניות בעיראק. חלק מהגולשים קראו שלא להפיצו, ואחרים כתבו שגומז תקבל "תגובה משמיים".

גם החות'ים לא החמיצו הזדמנות להגיב, וכרגיל הקפידו להאשים את ישראל. בפוסט שפרסם הבכיר החות'י נסר א-דין עאמר ברשת X נכתב כי גומז "נתמכת וממומנת על-ידי הלובי הציוני" וכי "באמריקה מותר לך להעליב את אלוקים, ספריו הקדושים, נביאיו ושליחיו, ואפילו את ישו, אבל אסור לגנות את פשעי האויב הציוני. רק הציונות קדושה שם". כך דווח ב-Ynet.

בתגובה למבקריה, גם מקרב הלא-מוסלמים בתוך ארה"ב, אמרה גומז ל"דיילי ביסט": "אי אפשר לעשות שלום עם דת שכבר הכריזה עליך מלחמה. אם האיסלאם כל כך גדול, למה הם בורחים ממדינות השריעה רק כדי לפלוש למדינות נוצריות? המוסלמים נמצאים כאן כדי להרוס את דרך החיים האמריקנית. אני פה כדי להגן עליה".

שריפת קוראן ארצות הברית (ארה"ב) מוסלמים טקסס דונלד טראמפ

 צבע אדום

art