כמו באמריקה: הצצה לשטיבלא'ך החדשים במרכז בני ברק | ומה התקנות?
כמו באמריקה: הצצה לשטיבלא'ך החדשים במרכז בני ברק | ומה התקנות?
בבית המדרש הגדול של חסידות מכנובקא בעלזא בבני ברק נחנכו שטיבלא'ך חדשים ברמה גבוהה במיוחד. המקום מציע לובי ממוזג, חדר קפה עשיר וחוויית תפילה מוקפדת עם תקנות מחמירות, מה שמציב רף חדש לעולם השטיבלא'ך בעיר התורה והחסידות. צפו בהצצה ראשונית לשטיבלא'ך שנחנכו בבין הזמנים
בעיצומם של ימי בין הזמנים נחנכו בבני ברק השטיבלא'ך החדשים בבית המדרש הגדול של חסידות מכנובקא בעלזא, במרכז החסידות, ברחוב האדמו"ר מגור.
העיר בני ברק התברכה בשטיבלא'ך בכל חלקיה, אך רובם הגדול במרכז העיר, המפורסמים: בית הכנסת איצקוביץ, בית הכנסת הגדול, שטיבלא'ך בית הלל בקרית ויז'ניץ, השטיבלא'ך חסדא- פא"י, והשטיבלא'ך בסאטמר.
כעת נחנכו שטיבלא'ך חדשים ברמה שטרם נראתה בעיר התורה והחסידות, מה שנותן את התחושה כאילו מדובר פה בשטיבלא'ך באמריקה.
השטיבלא'ך ממוקמים בפתח הכניסה לבית המדרש הגדול של מכנובקא בעלזא, כך שלא צריך מדרגות להכנס. במכנובקא בעלזא אף קיים המקווה המפואר והטוב ביותר בארץ שנבנה פה בשנים האחרונות וזה כבר שווה לכתבה נפרדת.
בבואך למקום אתה מגיע ללובי ענק וממוזג, חדר 'קאווע שטיבל' עם למעלה מ- 5 סוגי קפה ובשפע - ממש כמו באמריקה.
המניינים במקום, כך נראה, פעילים סביב לשעון ובפרט עד שעות המאוחרות של הבוקר לאלו שקמו מאוחר אך, קראו כמובן קריאת שמע בזמנה.
לגבי התקנון של המניינים נקבעו תקנות מחמירות: אין לעבור לפני העמוד בלי חתימת זקן, ובלי טבילה במקווה. כמו"כ, ה'שליח ציבור' חייב לחגור עצמו ב'גארטל', הש"ץ צריך להתעטף בטלית על ראשו וכך גם לגבי 'בעל קורא' בקריאת התורה.
גם העולה לתורה צריך להתעטף בטלית על ראשו. אין לתת גלילה לילדים קודם בר מצווה. כמובן שאין להכניס שום מכשירים טכנולוגיים וגם לא עיתונים בין כתלי השטיבלא'ך ואסור לעשן בכל מבואות בית המדרש הן בפנים והן בחוץ.
השטיבלא'ך החדשים כבר תפסו תאוצה ורבים מהבנשקי"ם במגזר החסידי נראה שכבר קבעו את מקום תפילתם במקום.
גורמים הבקיאים בענף בתי הכנסת בעיר התורה והחסידות אומרים ל'בחדרי חרדים' כי בהחלט מכנובקא בעלזא הציבו רף גבוה, מה שמאיים בעיקר על השטיבלא'ך של סאטמר הנמצאים בסמיכות וגם על איצקוביץ, אך שם "אף פעם לא חסר בשר". לדברי הגורמים עדיף שמכנובקא יישאר ככה ברוגע ובשקט ונראה שלכולם יש מקום לאחר שבחסדי שמים כולם מקפידים להתפלל במנין כמו הבטחת בעל ה'מאור ושמש' שכל המתפלל עם הציבור פרנסתו תהיה מזומנת לו ברווחה.