אלינור שירקני קופמן: דוברות המשטרה: היחידה הארצית לחקירות הונאה (יאח"ה) בלהב 433, סיימה את חקירתה בעניינם של יו"ר לשכת עורכי הדין לשעבר, עו"ד אפי נווה ונשיא בית המשפט המחוזי תל אביב לשעבר, איתן אורנשטיין החקירה, שלוותה על ידי פרקליטות מיסוי וכלכלה התמקדה בחשד לקיומה של מערכת יחסים שוחדית לכאורה בין השניים. עפ"י החשד, פעל עו"ד נווה לקדם את מינויו של אורנשטיין לתפקיד נשיא בית המשפט המחוזי תל אביב וזאת בתמורה להעברתה של השופטת דליה גנות מתפקידה כשופטת במחלקת הנזיקין בבית המשפט בתל אביב. עם סיומן של פעולות החקירה, הועבר מלוא חומר החקירה לעיון והחלטה של פרקליטות מיסוי וכלכלה.
עוד אחד ודי: האחרון ברשימת חיסול צמרת חמאס שניהלה את הטבח
כרגע נותר ברשימת חיסול צמרת החמאס בעזה שפיקדה וניהלה את טבח 7 באוקטובר רק שם אחד: עז א-דין אל-חדאד, מפקד חטיבת העיר עזה
נקמת 7 באוקטובר: בהנחה כי אבו עוביידה חוסל אמש על ידי צה"ל והשב"כ, נותר כרגע ברשימת חיסול צמרת החמאס בעזה שפיקדה וניהלה את טבח 7 באוקטובר רק שם אחד: עז א-דין אל-חדאד, מפקד חטיבת העיר עזה. כך דווח במעריב.
בצה"ל ובשב"כ אומרים כי גם הוא יחוסל וכי הוא מופיע ברשימת החיסולים של ישראל. לצד שמו של אל חדאד מופיעים שורה של שמות בכירי חמאס בחו"ל, שגם הם הוגדרו על ידי גורמים ביטחוניים כבני מוות, אולם משימות חיסולם מונחת לטיפול המוסד ואישור הביצוע הוא באחריות הדרג המדיני.
אבו עוביידה הוא יעד מרכזי גם בשל הנזק הצבאי שהוא עשוי לחולל, גם בשל הנזק המדיני שהוא גרם לישראל, אבל מעל הכל חיסולו הוא הצלחה תודעתית. אבו עוביידה היה דמות מרכזית המקורבת מאוד לכוורת של האחים מוחמד ויחיא סינוואר ושל מוחמד דף.
במקביל הוא שמר על קשרים עם דרגי השטח והיה דמות מקשרת מרכזית עם חמאס חו"ל. הוא נתפס ברחוב העזתי כפנים של חמאס וכל אמירה שלו התקבלה ברחוב העזתי ללא עוררין. על פי גורמים ישראלים, הוא היה הגורם הדומיננטי בקמפיין ההרעבה של החמאס. קמפיין שגרם לנזק מדיני והסברתי לישראל מול מדינות העולם.
