שר הביטחון ישראל כ"ץ: רה"מ בנימין נתניהו ואני מובילים מדיניות ברורה שקובעת שצה"ל יישאר באזורי הביטחון בלבנון, בסוריה ובעזה - ללא הגבלת זמן - כדי להגן משם על הגבול והיישובים הישראלים מול גורמים ג’יהאדיסטים. השטח יהיה פנוי מתושבים מקומיים וכל תשתיות הטרור, מתחת ומעל לפני הקרקע - כולל הבתים בכפרי המגע ששימשו כמוצבי טרור - ייהרסו. זהו הלקח העיקרי מאירועי ה-7 באוקטובר. תפיסת השטח ואזורי הביטחון הם אחד ההישגים הגדולים של צה"ל במלחמת התקומה תחת החלטות והכוונת הדרג המדיני. לכן אנחנו מתנגדים לנסיגת צה"ל מלבנון - למרות כל הלחצים הקיימים ושעוד יהיו. רה"מ נתניהו הבהיר את הדברים לנשיא ארה"ב טראמפ ולבכירים אמריקאים נוספים, וגם אני הבהרתי את זה אתמול לשר המלחמה האמריקאי פיט הגסת'. צה"ל מתקף את העמדה הזאת ברמה המקצועית הביטחונית. אם יש גורמים באופוזיציה שמאתגרים את תפיסת הביטחון הזאת ותומכים בנסיגת צה"ל - שיקומו ויגידו את הדברים כדי שהציבור יוכל לשפוט בין העמדות. אנחנו לא נתפשר על האינטרס הביטחוני העליון של ישראל וההגנה על אזרחינו ולא ניסוג מאזורי הביטחון. אם איראן תתקוף את ישראל בשל אירועי לבנון - נתקוף אותה בכל העוצמה ונמחיש לה היטב את פערי הכוחות. אנחנו מחויבים רק לאזרחינו ולביטחון מדינת ישראל.
חשודה בעוקץ של עשרות מבוגרים נתפסה עם 120 אלף ש"ח במזומן
המשטרה חשפה פרשיית הונאה במיליוני שקלים: עשרות קשישים דוברי רוסית נעקצו בידי מתחזים לשוטרים ולעובדי בנק • ראשת הכנופיה, תושבת חיפה בת 30, נעצרה עם 120 אלף ש"ח מזומן
במחלק פשיעה מקוונת במחוז צפון נוהלה בחודשים האחרונים פרשיית הונאה שכוונה כלפי עשרות אזרחים מבוגרים דוברי רוסית במסגרתה נעקצו הקורבנות במיליוני שקלים.
החקירה החלה בעקבות מספר תלונות בעלות אופי דומה שהתקבלו במשטרת ישראל אודות אזרחים מבוגרים דוברי רוסית שהעבירו במספר דרכים כספים רבים לגורמים אשר הציגו עצמם כשוטרים, עובדי בנק ובצורות שונות נוספות והעבירו דרך נהגי מונית שהוזמנו באפליקציות ייעודיות מאות אלפי שקלים לגורמים עבריינים.
ביום חמישי האחרון, עם הפיכת החקירה לגלויה, נעצרה על ידי בלשי היחידה המרכזית של מחוז צפון ומחלק הונאה, תושבת חיפה בת 30 שעות ספורות לאחר מקרה עוקץ נוסף. ברשותה של החשודה אותרו ממצאים שונים הקושרים אותה למעשיה ובתוכם סכום כסף מזומן כולל של מעל 120 אלף ש"ח בכסף ישראלי וזר שעל פי החשד הוציאה במרמה בימים האחרונים.

מיד עם מעצרה ועל פי התכנית המבצעית, יצא לפועל מבצע "מונית הכסף", במסגרתו נעצרו לחקירה מספר מעורבים נוספים אשר מסרו את עדותם במשרדי מחלק פשיעה מקוונת במחוז צפון ובהתאם לממצאי החקירה חלקם נעצרו והובאו בפני בית המשפט בעוד מספר מעורבים נוספים שוחררו בתנאים מגבילים בסיום חקירתם.
ביום שישי, הובאו בפני בית משפט השלום בטבריה מספר חשודים ומעצרם של החשודה כראשת הכנופיה (תושבת חיפה בת 30) ושל שני חשודים נוספים (תושב בת ים בן 25 ותושב חיפה בן 38) הוארך עד ליום 04/09/25.
במשטרה שבים וקוראים לציבור לגלות ערנות, להימנע ממסירת פרטים אישיים או פיננסיים בשיחות טלפון מחשודות, ולא להתקין תוכנות על פי הנחיות של גורמים לא מזוהים. בכל חשד לניסיון הונאה, יש לדווח מיד למוקד 100 של המשטרה.
